Otroška svetila – triki in nasveti

Otroška soba potrebuje veliko svetlobe, žal pa so otroške sobe zlasti v blokih pogosto stisnjene in imajo majhno okno, ki je ne zagotavlja dovolj. Da bi sobico primerno in praktično osvetlili, smo vam pripravili nekaj nasvetov za otroška svetila in njihovo uporabo. Nekaj namigov bo prišlo prav tudi za tiste sobice v sodobnejših stavbah, kjer je podnevi sicer dovolj dnevne svetlobe za otroško igro in učenje.

Kako izbrati otroška svetila?

Kljub temu, da je zelo mikavno najprej pomisliti na zanimive oblikovne rešitve, moramo otroška svetila (http://www.volino-svetila.si/notranja-svetila/otroska-svetila.html) najprej izbrati na podlagi nekaterih drugih, povsem splošnih dejavnikov – nekateri se nanašajo na svetilke, drugi na sijalke (žarnice).

Otroška svetila morajo biti v prvi vrsti varna. V želji, da bi našli svetilko zanimive oblike, ne kupujte cenenih izdelkov kakšni kitajski trgovini. Pomembno je, da so otroška svetila izdelana in primernih materialov, so trdna in ne pride do lomljenja ter odpadanja delcev, predvsem pa ne smejo dopuščati nobene možnosti, da bi se preveč radoveden otrok lahko poškodoval ali bi ga stresla elektrika. Potrebno se je izogniti tudi vsem ostrim robovom, kabli pa naj bodo ali povsem skriti, ali pa narejeni tako, da ne morejo predstavljati nevarnosti, če bi jih otrok izpulil.

https://www.youtube.com/watch?v=HcDEG-QgBDE

Otroška svetila naj bodo varčna svetila. Ob kratkih zimskih dneh bodo luči v otroški sobi ves čas vključene, zato se izplača pomisliti na varčne sijalke ali celo led svetila. Upoštevajte tudi primerno senčenje oziroma pravilno izberite med modrikasto in rumenkasto svetlobo – zlasti pri dojenčkih in malčkih lahko pride zaradi močne svetlobe do motenj spalnega ritma.

Pomembno je, da se otroška svetila enostavno vključijo in izključijo. Na svetilki na nočni omarici naj bo lučka, ki jo bo otrok brez težav vključil tudi v temi, če se ponoči zbudi in mora na stranišče.
Otroška svetila za praktično uporabo in zabavo

Otrok potrebuje glavno luč, poleg nje pa še lučko ob postelji in namizno svetilko. Dodate lahko tudi posebno luč v bralni kotiček. Poleg teh so na voljo še razna druga otroška svetila, ki so bolj kot ne namenjena igri in zabavi. Pravzaprav to niti niso svetila, namenjena prav otrokom … Otroku lahko v sobi namestite mini reflektorje, ki spreminjajo barvo, in so ravno pravšnji za mlade pevke in pevce. Sobo jim lahko popestrite s svetlobnim napisom, led trakom, celo novoletnimi lučkami, ki so videti kot zvezdice …

Močan LED reflektor za zaščito hiš in poslovnih prostorov. Enostaven LED reflektor lahko predstavlja povečano zaščito, saj komu je pa všeč hoditi po močni svetlobi, če ima zle namene. Preberi več …

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin