Otroške aktivnosti v termah

Otroške aktivnosti v termah

Terme so na vsakem koraku prilagojene tudi za najmlajše. Na voljo so številne aktivnosti, ki so namenjene nepozabnim počitnicam otrok. Za najmlajše družinske člane so še posebej mikavni bazeni za otroke, kjer je poskrbljeno za vsakodnevne animacije. Animatorji poskrbijo za zanimive aktivnosti v bazenih ter izven njih. Pomagajo si z najrazličnejšimi sodobnimi gibalnimi pripomočki.

Igre in animacije na otroških bazenih so usmerjene tudi v razvoj motoričnih sposobnosti ter v zabavo in učenje novih stvari. Animacije zunaj bazenov za otroke vključujejo tudi risanje in igranje številnih zanimivih družabnih iger.

Prvi stik s termalno vodo

Otroški bazeni so nameščeni tako v notranjih prostorih kot zunaj na prostem. Tako v notranjih kot zunanjih bazenih pa lahko najmlajši brezskrbno čofotajo in doživljajo prve stike s termalno vodo. Nekoliko večjim oziroma starejšim otrokom so namenjeni veliki notranji in zunanji rekreacijsko-masažni bazeni in otroško vodno zabavišče.

Glavna atrakcija za številne otroke so seveda tobogani. Tudi ti so lahko zunanji ali notranji. Še mikavnejšo izbiro pa zagotovo predstavljajo vodna drča, hitra reka in bazen z valovi.

Igre in animacije na otroških bazenih so usmerjene tudi v razvoj motoričnih sposobnosti. (vir: Thermana Laško)

Ekološka igrala v termah

Bazeni za otroke še zdaleč niso edina ponudba v termah za najmlajše družinske člane. Na voljo so tudi ekološka igrala oziroma dejavnosti zunaj kompleksa, kjer se nahajajo bazeni. Po zabavnem kopanju torej malčke lahko odpeljemo še na igrala.

Ker so otroška igrala v termah zasnovana izjemno atraktivno, se jih ne brani niti najbolj zahteven mali junak.

Otroški plavalni tečaji v termah

Odlična novica za številne starše je tudi ta, da so v termah na voljo otroški plavalni tečaji. Tovrstni tečaji potekajo v valovnem bazenu ali pa v otroškem vodnem zabavišču. Učenje plavanja pri začetnikih pa se poskuša čim bolj povezati z različnimi igrami v vodi. Na takšen način so otroci še toliko bolj motivirani.

Termalna voda naj bi bila polna čudežnih učinkov. Odlična novica za številne starše je tudi ta, da so v termah na voljo otroški plavalni tečaji.

Otroci se med učenjem plavanje v termah naučijo potapljanja glave v vodo, gledanja pod vodo, lebdenja na trebuhu ter na hrbtu, izdihavanja v vodo, drsenja po vodi in ne nazadnje gibanja nog in rok prsno.

Varstvo otrok in praznovanje rojstnega dne v termah

V termah je na voljo tudi celodnevno varstvo otrok, ki je praviloma namenjeno otrokom med 6. in 15. letom starosti. Za piko na i pa malčki v takšnem okolju lahko praznujejo še svoj rojstni dan.

Vaš otrok torej lahko svoj rojstni dan aktivno preživi v toplicah – z veselim čofotanjem v termalni vodi, s spuščanjem po toboganih, plavanjem v valovitih bazenih. Seveda je odlično poskrbljeno tudi za razvajanje lačnih želodčkov, in to z najbolj priljubljenimi otroškimi jedmi.

Similar Posts:

Author Image
admin