Dom 

PVC okna v skladu z energetsko politiko

Ljudje so odvisni od okolja, česar pa se je večina začela zavedati komaj pred kratkim. Zavedati na tisti ravni, ko postane jasno, da so potrebni določeni ukrepi. Okolje namreč kar vpije po večji skrbnosti. K temu spada zmanjšanje porabe energije. Na manjši lestvici lahko to naredi vsaka oseba. Začne lahko že z namestitvijo PVC okna. Zakaj prav ta? Ker so najboljša in najbolj energetsko učinkovita. Zelo kakovostna PVC okna se najdejo na naslednjem naslovu: https://www.okna-vranesic.si/okna/pvc-okna. Zakaj se ne bi izboljšali tudi vi in pomagali tako sebi kot tudi planetu, ki…

Read More
Dom 

Zmogljivost snežne freze Troy Bilt Storm 2410

Pri snežni frezi Troy Bilt Storm 2410 je ročica za upravljanje svedra neprijetno postavljena. Nahaja se precej nizko in na sprednji strani stroja, tako da se je uporabnik vedno prisiljen prepogniti, ko je treba izvesti prilagoditev. To je neprijetno, ko ostri zavoji zahtevajo pogoste preusmeritve. Drobne spremembe povzročajo velike spremembe v kotu izmeta, zato je prilagoditev težavna.

Read More
Dom 

Lastnosti plinskega žara Weber Spirit E210

Poleg majhne velikosti je to zelo osnovni žar na plin. Ponuja zelo malo dodatkov. Dva gorilnika proizvajata 26.500 BTU toplote pod površino z 2.322 cm3 in rešetkami iz litega železa, prevlečenih s porcelanom. To ni močan žar; potrebuje dolgo časa, da se segreje. Vendar pa rešetke držijo veliko toplote in omogočajo dober prenos. Ta žar bo dobro spekel zrezke ali burgerje. Temperaturno območje je široko, zato je kuhanje pri nizki temperaturi zelo dobro. Konstrukcija z dvemi gorilniki daje dovolj prostora za kuhanje celega piščanca ali pečenke, vendar je zmogljivost omejena.…

Read More
Dom 

Zmogljiva, kompaktna kosilnica z Briggs & Stratton V-twin motorjem

Zmogljiva, kompaktna kosilnica z Briggs & Stratton V-twin motorjem, 122-centimeterska rezalna glava in enostavna uporaba. Za kompaktno kosilnico ima Husqvarna YTH24V48 precej široko rezalno glavo in trpežni Briggs & Stratton V-twin motor. Z 122-centimetersko rezalno glavo dobite odličen rez in vožnja bo vedno udobna. Funkcije, kot so tempomat in majhnost kosilnice, pomagajo ohranjati enostavno in gladko košnjo.

Read More
Dom 

Motorna žaga Husqvarna 445

Če iščete motorno žago z malo večjo močjo, potem vam priporočam žago Husqvarna 455 Rancher, ki ima v primerjavi s Husqvarno 445 za eno stopnjo višjo zmogljivost. Pomembno je vedeti, kakšno vrsto dela boste opravljali, preden se odločite za pravo motorno žago. Če imate izkušnjo z uporabo motorne žage, potem ne morete zgrešiti z večjo močjo, ampak za neizkušene uporabnike je najbolje, da izberejo dobro zaokroženo žago, kot je Husqvarna 445.

Read More
Dom 

Nasveti pri nakupu prenosnega agregata

Tukaj je nekaj kratkih nasvetov, ki jim lahko sledite pri nakupu prenosnega agregata: Ne kupujte prenosnega agregata, če so vaše potrebe po električni energiji višje od 10.000 vatov. Preden kupite model, primerjajte ceno razpoložljivih alternativ. Iščite večji rezervoar za gorivo. Ker ga boste nosili okoli, izberite lažji model. Če želite uporabljati agregat v stanovanjskem območju, poiščite model, ki vključuje dušilec za zmanjševanje hrupa motorja. Verjemite mi, ne želite razjeziti sosedov!

Read More
Dom 

Merilni sistemi pomagajo nadzorovati porabo energije

Energija je dragocena dobrina. Naj bo to električna energija, toplotna ali kakšna druga vrsta energije. Potrebno je nadzorovati porabo, da po nepotrebnem ne bi prihajalo do prevelikih izgub energije in s tem povečanih stroškov. Pomagamo si z merilnimi sistemi. Merilni sistemi namreč omogočajo, da lahko stalno nadziramo energijo, ki jo uporabljamo. Ker gre za dolgotrajen tudi večletni proces, morajo biti merilni sistemi zanesljivi in natančni. Le s kvalitetnimi merilnimi sistemi bomo lahko prihranili.

Read More
Dom 

Recenzija kegeratorja EdgeStar KC2000

Katere druge lastnosti ima KC2000? EdgeStar KC2000 ima samo 1 stolp in 1 pipo. EdgeStar dela modele z večjim številom pip, vendar so te teme za drug pregled. Naprava je skladna s »predlogom 65« (zakon o pitni vodi), zato je varna za uporabo v Kaliforniji. V KC2000 manjka veliko funkcij, zato boste morali razmisliti o drugem modelu, če boste potrebovali katero od njih.

Read More
Dom 

Čakanje na toplo vodo v umivalniku je lahko nadležno

Električni grelnik vode Bosch Tronic 3000 T je idealna rešitev za problem vroče vode, če se umivalnik ali kopalnica nahaja predaleč od glavnega grelnika vode. Čakanje minute ali dveh, da bi topla voda prišla do pipe, ni niti udobno niti ekonomično. Ti majhni grelniki vode lahko zagotovijo skoraj takojšnjo toplo vodo, kadarkoli in kjerkoli jo potrebujete. Grelnik vode z majhnim rezervoarjem je enostavno namestiti, če imate prave orodja in nekaj izkušenj. Lahko tudi najamete vodovodarja ali električarja, da ga varno namestite.

Read More
Dom 

Lastnosti WC školjke TOTO Ultramax II MS604114CEFG

Element udobja, ki se lahko pogosto prezre, je višina školjke. Toto Ultramax II MS604114CEFG ima univerzalno višino, kar pomeni, da je višja od tradicionalnih stilov in vsekakor bolj primerna za človeško telo. Brez sedeža je višina roba izmerjena pri 41 cm in nekaj več kot 43 cm s sedežem. To omogoča, da je školjka Ultramax II MS604114CEFG malce bolj dostopna uporabnikom, ki imajo težave pri sedenju ali stanju zaradi težav s sklepi, poškodb ali celo invalidnosti. Izdelek je v skladu s predpisano višino.

Read More