Novi nosilci za smuči

Oba z ženo sva od malih nog smučala in ko sva dobila otroke, sva se odločila, da bova že pri rosnih letih tudi njih navdušila za ta čudovit zimski šport. Načeloma se vsako leto nekajkrat odpravimo na kakšno večje slovensko smučišče, otroka sta redno hodila na smučarske tečaje z organiziranim prevozom, enkrat na leto pa se za teden dni odpravimo tudi na smučanje v Italijo.
nosilci-za-smuci-3
Dokler sta bila sin in hči še majhna, smo najine smuči spravili v smučarsko vrečo in jih enostavno potisnili skozi temu namenjeno odprtino med zadnjimi sedeži avtomobila, otroške smučke in pancarje pa smo imeli kar v prtljažniku. Ko sta zrasla, pa je nastal problem: naenkrat smo imeli štiri pare dolgih smuči, zato so bili potrebni strešni nosilci za smuči. Prvo leto smo si jih izposodili, nato pa smo se odločili, da vendarle kupimo svoje.

Zakaj so nosilci za smuči bolj praktični kot strešni kovček?

Priznati moram, da sem se najprej navduševal nad strešnim kovčkom, v katerega lahko spraviš kar nekaj parov smuči, saj so te zaradi nove karving tehnike precej krajše, kot so bile nekoč. Rekel sem si, da nam bo prišel strešni kovček prav tudi za druge namene, na primer za poletni dopust na morju. Potem pa sem si precej hitro premislil, ko sem ugotovil, da so strešni kovčki precej dražji kot nosilci za smuči.

Nekoliko sem prebrskal spletne prodajalne, kjer se najdejo nosilci za smuči (http://www.withcar.si/ponudba/nosilci-za-smuci) in ugotovil, da lahko kupim nosilce precej ugodno, saj imam avto že opremljen s strešnimi sanmi, torej potrebujem dejansko res le nosilce. Ker takšnega izdelka ne kupuješ zgolj za eno sezono, sem želel kakovost, seveda pa sem bil pri tem pozoren tudi na to, da se nosilci za smuči na sani mojega avtomobila namestijo hitro in enostavno, prav tako pa je enostavno nameščanje smuči v same nosilce. Kljub temu, da sem prej mislil, da je strešni kovček nekoliko bolj praktičen, sem si ob enostavnem nameščanju nosilcev za razliko od težkega kovčka hitro premislil. Sicer pa sem ugotovil, da kovčka niti ne potrebujemo. Naš avto je karavan s precej velikim prtljažnim prostorom, in kadar gremo na smučanje za cel teden, je v prtljažniku še vedno dovolj prostora tako za štiri pare pancarjev kot vsa oblačila in tudi hrano, ki jo pogosto peljemo s sabo kar od doma, da nam v najetem apartmaju ni treba preveč časa posvečati kuhanju.
nosilci-za-smuci-1

Naši novi nosilci za smuči se odlično obnesejo, predvsem pa sem zadovoljen, da so tudi varni, saj imajo varnostne ključavnice, ki jih ni enostavno odpreti – tako smuči tudi preko noči, ko je avto s smučmi vred parkiran pred apartmajem, nimam prav nobenih skrbi. Končno mi smuči ni treba vsak večer nositi v apartma in nato zjutraj ponovno do avtomobila.

strešni nosilci za tovorna vozila

Strešni nosilci za tovorna vozila iz odpornega aluminija

Strešni nosilci za vozila so na sploh izjemno koristni pripomočki, še posebej če pogosto s seboj prevažamo kakšne večje predmete. Še zdaleč pa ni vseeno, kakšne avto nosilce za streho izberemo.

Similar Posts:

Author Image
admin