Navadna in pametna LED svetila za vsak dom

Navadna in pametna LED svetila za vsak dom

Čedalje več ljudi se odloča za pametne hiše s pametnimi LED svetili, ki omogočajo oddaljeno uporabo. To pomeni, da lahko v službi ali na poti domov preprosto uporabijo aplikacijo in doma vklopijo svetlobo, da pričarajo prijetno vzdušje. Obenem lahko na ta način preprečijo rop hiše, saj roparji ne bodo šli v nepremičnino, kjer tudi ponoči svetijo stropna svetila  ali zunanje luči.

Kaj so pametna svetila?

Pametni lustri oziroma pametne luči so tiste, ki omogočajo več od klasične različice. To pomeni, da se uporabljajo tudi oddaljeno s pomočjo aplikacije ali posebnega vmesnika, ki ga vključimo neposredno v vtičnico. Oddaljeno lahko upravljamo z jakostjo, barvo in barvno temperaturo. Pričaramo lahko romantično vzdušje s prijetno svetlobo.

Uporabljajmo samo LED svetila brez sijalk drugega tipa

Priporočljivo je, da v enem prostoru uporabljamo samo luster z eno vrsto sijalke. To pomeni, da ne kombiniramo v enem reflektorju LED žarnice skupaj s klasično žarnico z žarilno nitko. Taka svetloba je namreč neprijetna za oči, povzroča glavobol in ni ekonomična. Poleg neenakomerne svetlobe prihaja tudi do prehitre obrabe oziroma okvare svetil. Priporočljivo je, da stropna svetila uporabljajo le LED žarnice brez kombiniranja z drugimi tipi.

Izbira najbolj kvalitetne LED svetilke za naš dom

Najbolj kvalitetna LED svetilka za na steno ali strop je tista, ki:

  • Ima visoko vrednost indeksa barvne svetlobe,
  • Ima ustrezno grlo in moč,
  • Je produkt priznanega proizvajalca,
  • Ima garancijo vsaj dve leti,
  • Ima življenjsko dobo deset let.

Na spletu in v fizični trgovini lahko kupimo lustre v različnih oblikah, dimenzijah in z različnim številom nameščenih prostorov za žarnice. Priporočljivo je, da je prostor dodobra osvetljen in da svetloba pada pod pravilnim kotom na površino. Še posebej je to pomembno v pisarnah, kjer so zaposleni dlje časa zazrti v računalniške ekrane.

Naravna svetloba s stropnimi svetili za pisarno

Večina pisarn ima osvetlitev prostorov z neonkami, ki niso prijetne za oko in povzročajo glavobole. Zaposlenim prijazna podjetja kupujejo stropna svetila z LED tehnologijo, ki nudi bolj naravno svetlobo. Dolgotrajno sedenje v prostoru z LED svetili ne povzroča okvare vida, saj žarnica ne migeta. Pomembno pa je, da imajo lustri indeks barvne vernosti čim višji.  Dnevna svetloba je sestavljena namreč iz različnih barv v določenem razmerju, ki ga najbolje posnemajo ravno LED sijalke.

Alkaten cevi za distribucijo pitne vode iz polietilenskega materiala PE100 predstavlja novejšo generacijo materiala z boljšimi mehanskimi lastnostmi. Preberi več …

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin