Pasji mladiči – kako na najboljši način poskrbeti zanje

Pasji mladiči – kako na najboljši način poskrbeti zanje

Dejstvo je, da v življenju pasjih mladičkov ves čas prihaja do neznanskih vedenjskih in seveda tudi do telesnih sprememb. Pri tem jim lahko v veliki meri pomaga že prehrana, ki pa mora biti seveda kar se da dobro prilagojena njihovim specifičnim razvojnim potrebam. Tudi s povsem ustrezno prehrano lahko pasji mladiči zrastejo iz krhkih živali v močne in zdrave pse.

Neverjetno preobrazbo pasji mladički doživljajo zlasti v prvih mesecih svojega življenja. Kakovostno izbrana prehrana za pasje mladiče pa vsebuje vsa potrebna hranila, ki so torej dobro prilagojena vsem njihovim edinstvenim potrebam v tem obdobju razvoja.

Razvoj čutil pri pasjih mladičkih

Proti koncu drugega tedna se odprejo oči pasjega mladiča. Sluh tedaj še ni povsem razvit. Ta se praviloma razvije do dopolnjenega osmega tedna starosti. Odrasli psi pa lahko slišijo frekvence, ki so lahko celo do več kot dvakrat višje od tistih, ki jih zaznavamo ljudje.

kakovostna hrana za pasje mladiče
Neverjetno preobrazbo pasji mladički doživljajo zlasti v prvih mesecih svojega življenja.

Ko so torej pasji mladički pripeljani domov, je to velika sprememba tako za ljudi oziroma lastnike kot tudi za njih. Tovrstni prehod pa si lahko precej bolj olajšate, če že pred pasjim prihodom opravite nekaj povsem preprostih priprav.

Nasveti za učinkovito pripravo na prihod pasjega mladička

Že pred prihodom pasjega mladička na vaš dom, morate torej dobro poskrbeti za nekatere zadeve. V prvi vrsti je zlasti pomembno, da si omogočite prav vse osnovne potrebščine, ki jih na sploh potrebujejo pasji mladiči. Pripravite svoj dom in vrt na malega kužka.

Pomembno je tudi, da si za vsak slučaj pa tudi sicer najdete dovolj dobrega in izkušenega lokalnega veterinarja. Ne pozabite izbrati prehransko popolno hrano za pasje mladiče. Prav tako dovolj primerno poskrbite tudi za to, da bodo na prihod novega člana dobro pripravljeni prav vsi domači.

Vedite, da je prav prvih nekaj dni ter tednov pasjih mladičev ključnega pomena.

Prevzem pasjega mladička kot vznemirljiva izkušnja

Ko se pasji mladiči znajdejo v novem domu, je to precej vznemirljiva izkušnja – tako za nove lastnike kot tudi zanje. Za nekatere pa je to bolj napeta izkušnja. A s pravimi sredstvi ter znanji lahko dovolj učinkovito poskrbite, da bo takšno doživetje z novim članom kar se da pozitivno.

Vedite, da je prav prvih nekaj dni ter tednov ključnega pomena, kako pasji mladiči preživijo v svojem novem domu. V tem času se mora med vami in njim vzpostaviti tudi dovolj močna vez.

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin