Potrebujete nov računalnik?

Potrebujete nov računalnik?

Če veliko časa presedite pred računalnikom, pa naj si bo za delo ali za igranje igric oziroma česa drugega, potem veste, da ni vseeno, kakšen je ta. Pomembno je prav vse: kako velik je monitor, kako kakovostne so komponente, ki vplivajo na zmogljivost vašega računalnika, pa tudi to, kakšno tipkovnico in miško uporabljate. Prav tako pa za resno in dolgotrajno delo prenosnik ni dobra izbira, temveč je bolje uporabljati zmogljiv namizni računalnik s čim večjim zaslonom, ki omogoča čim manj napenjanja oči in boljšo koncentracijo med delom. Tako boste manj utrujeni, prav tako pa bodo manj trpele vaše oči.

Kdaj kupiti nov namizni računalnik?

Kakovosten namizni računalnik je vreden veliko več, kot boste skupaj z zaslonom in ostalimi zunanjimi komponentami odšteli zanj. To so na lastni koži izkusili vsi, ki so pri nakupu računalnika in računalniške opreme varčevali ter se nato ukvarjali z okvarami, različnimi popravili, menjavo posameznih delov in nujnimi nadgradnjami, izgubljenimi podatki ter upočasnjenim delovanjem, ki požre veliko živcev. Pa ne samo živcev. Verjemite, reševanje podatkov iz trdega diska ima tudi svojo ceno! Če ste vsakič, ko uporabljate vaš računalnik, slabe volje tudi vi, potem je gotovo skrajni čas za nakup novega! Prav tako pa se je smiselno za nakup odločiti, če je oprema že zastarela oziroma ne deluje več tako, kot bi si želeli.

Tehnične lastnosti posameznih komponent

Pred samim nakupom je prvenstveno bistvenega pomena, da veste, kako zmogljiv namizni računalnik potrebujete. Ne nasedajte različnim reklamam, ki v superlativih opevajo svoje izdelke, ob njih pa ne navedejo vseh tehničnih podatkov, na podlagi katerih bi se lahko prepričali, za kakšen računalnik sploh gre. Če se na računalništvo malce bolje spoznate, lahko kupite tudi le posamezne komponente in jih nato sestavite skupaj, pri čemer pa je nujno paziti na to, da se komponente ujemajo med seboj. V primeru, da temu ni tako, lahko računalnik slabše deluje oziroma lahko pride do različnih okvar.

Četudi dobro veste, kaj potrebujete, pa se pred nakupom ne pozabite posvetovati s kakšnim računalniškim strokovnjakom ali prodajalcem računalniške opreme o svoji izbiri. Tako boste lahko skupaj z njim pretehtali svojo odločitev in res izbrali najboljši izdelek. Zapomnite si, da navadno namizni računalnik kupujemo za dalj časa, saj je nekaj let hitro naokrog, zato se pri nakupu nikakor ne splača varčevati!

Reševanje podatkov s spominske kartice. Vam vaša spominska kartica ne dela? Imate težave da se obnaša nenavadno, jo računalnik ne zazna ali pa javlja napako?  Preberi več …

Imate problem z računalnikom? Servis računalnikov je servis katerega pokličete, ko imate težavo z računalnikom. Preberi več …

Similar Posts:

Author Image
admin