Zakaj je treking kolo odlična izbira?

Zakaj je treking kolo odlična izbira?

Kolesarjenje, ki pri nas velja za eno od bolj priljubljenih športnih dejavnosti, delimo na več vrst. Na splošno ga delimo na gorsko in cestno. Prva oblika kolesarjenja je lahko kar naporna in je najprimernejša za kolesarje z boljšo telesno kondicijo. Kljub temu je zanj značilen prav poseben čar in velik stik z naravo. Po drugi strani pa je lahko tudi cestno kolesarjenje izjemno zanimivo, še posebej takrat, ko se s kolesom vozimo mimo lepih krajev po neprometnih cestah.

Večina kolesarjev še vedno najraje kolesari po cestah in gozdnih poteh. Gorska kolesa se na takem terenu obnesejo relativno slabo, saj imajo široke gume, kar za kolesarja predstavlja velik napor. Tudi cestna kolesa oziroma specialke so na takih površinah skorajda neuporabne. Zagotovo lahko trdimo, da je najprimerneje izbrati treking kolo, s katerim lahko kolesarite tako po gozdnih poteh kot tudi po cestah. Nakup treking kolesa se je v zadnjem času izkazal za zelo priljubljenega, zato vam to vrsto kolesa predstavljamo nekoliko podrobneje.

Nekaj pomembnih dejstev o treking kolesu

Treking kolo je namenjeno predvsem za cestno kolesarjenje, odlično pa se izkaže tudi na makadamskih cestah in gozdnih poteh. V primerjavi z gorskim ima nekoliko večja in manj robustna kolesa.

V specializiranih trgovinah s ponudbo koles lahko izbirate med ženskimi in moškimi treking kolesi. Ne glede na to, kateremu spolu je kolo namenjeno, je zelo pomembno, da je njegova teža kar se da majhna. Lažje kolo namreč povzroča manj dodatnih obremenitev ob napornejših vzponih. Posledično lahko s povsem enako kondicijsko pripravljenostjo prekolesarite tudi daljše razdalje.

Ženska vrsta treking kolesa je precej drugačna od moškega. Kljub temu ne bo nič narobe, če se predstavnica nežnejšega spola odloči za nakup moške vrste, obratno pa raje ne.

Od česa je odvisna cena treking kolesa?

Treking kolo je po eni strani cenovno med najdostopnejšimi vrstami koles, po drugi strani pa je lahko precej drago. Cena je poleg blagovne znamke najbolj odvisna od dodatne opreme, ki lahko zavzame precejšen del cene. Če nameravate na leto prekolesariti več tisoč kilometrov, se vam v kolo splača vložiti več denarja.

Nakup treking kolesa je torej ena od najpogostejših izbir ljubiteljev kolesarjenja. Z njim ne moremo prav veliko zgrešiti, saj je v primerjavi z drugimi vrstami koles to kolo najbolj prilagodljivo različnim vrstam terena.

Ne glede na to, da je treking kolo v številnih pogledih označeno kot odlično, pa pred nakupom ne pozabite preveriti imena proizvajalca, ki je označen na njem. Predvsem od njega je odvisna vaša končna ocena, ki jo boste lahko podali že po prvi nekoliko daljši prevoženi poti.

Similar Posts:

Author Image
admin