Oxford čevlji za staro in mlado

Oxford čevlji za staro in mlado

Se vam zdi čudno, da se starejši ljudje obujejo tudi v superge oziroma v nekoliko bolj športno obutev? Nikakor ne, saj jih tovrstna obutev kvečjemu pomladi. Tudi sicer obutve ne moremo deliti kar glede na leta. Delimo pa jo lahko glede na spol, letni čas in še kaj drugega. Obstajajo pa modeli čevljev, ki se še toliko bolj podajo na noge prav vseh generacij. Med njimi so zagotovo tudi oxfordice.

Oksfordice imajo izjemno zanimivo zgodovino. Sprva so jih smeli nositi le določeni izbranci. Dandanes pa je pomembno le to, da si takšen čevelj lahko privoščite, ne glede na to, ali ste petdesetletni moški, dvajsetletna ženska ali petnajstletnik. In ne glede na to, kakšen status imate. Pomembno je, da se v njih dobro počutite.

Oxford čevlji za prvi šolski dan

Dejstvo je, da so oxfordice že na prvi pogled videti precej uradna vrsta obuvala. Kot takšne so primerne tudi za nošenje v šolo. Ne glede na to, ali hodite v osnovno, srednjo šolo ali celo faks, je takšna vrsta čevljev kot nalašč primerna za prvi šolski dan. Vsekakor tudi za druge dni, ko boste želeli izgledati nekoliko resneje, bolj uglajeno, samozavestno in še kaj.

Oxford čevlji za prvi šolski dan
Oxford čevlji za fante

Ne nazadnje pa so oxford čevlji kot nalašč zasnovani za slavnostne šolske prireditve, na primer za valeto, ples, maturantski ples. Še posebej se lepo podajo na noge fantov, ki bodo morali dekleta lepo oblečeni povabiti na ples.

Poroka v oxford čevljih

Omenili smo, da se oksfordice dobro podajo tako na žensko kot moško pa tudi otroško nogo. In če smo malo prej pisali o slavnostnih dogodkih na šoli, je čas za slavnostne dogodke nekaj let kasneje. V oksfordicah se ne nazadnje lahko tudi poročite. Pri tem mislimo zlasti na predstavnike močnejšega spola.

Video: Vodič za čevlje Oxford – Kako kupiti, nositi in kombinirati moške Oxforde čevlje

Na trgu so na voljo izjemno elegantni Oxford čevlji, ki se lepo podajo na vsako moško poročno obleko. Če ženin ni pristaš takšne obutve, pa se vanjo lahko obujejo svatje oziroma njegovi prijatelji.

Veliko udobje v oxfordicah

In zakaj bi se v oxfordke obula starejša gospa ali gospod? Ker je takšna obutev ne samo sila prijetna na pogled in ker človeka v hipu pomladi za nekaj let, temveč ponujajo veliko udobje tudi za nekoliko starejša in zahtevnejša stopala.

Similar Posts:

Author Image
admin