Skiroji za najmlajše in odrasle

Skiroji za najmlajše in odrasle

Skiroji ponovno postajajo izjemno priljubljena prevozna sredstva. Še posebej popularni so tisti na elektriko. Po drugi strani pa lahko na dvoriščih, igriščih in ne nazadnje na pločnikih neredko vidite tudi uporabnike na povsem klasičnih skirojih, saj prav tako lahko ponudijo veliko mero veselja, zabave in užitkov.

Skiroji za otroke
Skiroji ponovno postajajo izjemno priljubljena prevozna sredstva.

Nad skiroji pa so navdušeni tudi otroci. Če so bila takšna sredstva pred mnogimi leta narejena iz lesa in nekoliko drugače zasnovana, dandanes lahko izbirate med različnimi prav tako zelo trpežnimi materiali. Pri izbiri skiroja za malčka pa je zagotovo izjemno pomemben tudi barvni odtenek, ki mora biti kar se da privlačen za otroške oči.

Maksimalno dovoljena obremenitev skiroja

Ko boste skiro izbirali za svojega otroka, najprej preverite, kateri starostni skupini je namenjen. Nekateri skiroji so namenjeni posebej za najmlajše in predšolske otroke. Spet drugi za mlade in najstnike. Nekatere med njimi lahko koristno uporabljajo tudi odrasle osebe.

Še posebej pomembno pa je dobro preveriti maksimalno dovoljeno obremenitev skiroja. Pozornost ne nazadnje namenite še višini krmila, ki pa je odvisna tudi od samega oblikovanja ter modela.

Skiroji na treh kolesih

Skiroji za najmlajše imajo praviloma po 3 kolesa, lahko celo tudi po 4. To uporabniku omogoča veliko večjo stabilnost. Otroci takšne skiroje potiskajo, na njih sedijo ali pa jih poganjajo. Sicer pa takšen tip skiroja omogoča preprosto upravljanje s prenosom ter težo. Z njim se je potrebno nagniti v smer, v katero želite peljati. Kolesa se avtomatsko obračajo v želeno smer.

Za skiroje na 2 kolesih pa je značilno, da se usmerjajo kot klasično kolo. To v praksi pomeni, da krmilo obrnete v želeno smer vožnje.

Kolesa skirojev

Skiroji se med seboj razlikujejo tudi po velikosti in materialu koles. Ta najbolj vplivajo na hitrost ter gladkost vožnje. Kolesa skiroja so lahko plastična, napihljiva ali silikonska. Prilagojena so starostni skupini, cenovnemu razredu ter izkušenosti.

Pri izbiri skiroja je ne nazadnje dobro preveriti še, kakšni so ležaji. Bolj kakovostni skiroji so večinoma opremljeni z ležaji ABEC, ki uporabniku zagotavljajo povsem gladko vrtenje koles. Če je skiro namenjen majhnemu otroku, pa je pomembno še to, da je dovolj lahek za nošenje. Nekateri modeli se tudi preprosto in hitro zložijo, kar omogoča enostavnejše shranjevanje.

Similar Posts:

Author Image
admin