Amortizerji na starodobniku

Amortizerji na starodobniku

Z možem sva se pred letom dni odločila za nakup starodobnika, pravzaprav avtodoma, ki zaradi svoje visoke starosti že spada v področje »oldtimerjev«. Preko zime ga je mož temeljito obnovil, poskrbel je tako za zunanjost kot notranjost, obnovo motorja in temeljit servis pa sva zaupala mehaniku. Med prvomajskimi počitnicami sva se tako že odpravila na prvi družinski izlet, na katerem pa smo hitro ugotovili, da še ni poskrbljeno za čisto vse.amortizerji-na-starodobnikuKer so amortizerji slabi, smo se med vožnjo precej veliko gugali, in ker smo se vozili po stranskih cestah, ki so imele tudi veliko lukenj, je bilo to precej neprijetno.

Iskanje vzmeti na spletu

Z deli za stare avtomobile je vedno križ, saj jih pač ne dobiš v vsaki trgovini. V našem avtodomu pa niso navadni amortizerji, temveč listnate vzmeti, kar je obetalo še več težav. Mož je najprej sam brskal po spletu in upal, da bo našel na kakšnem odpadu star kombi, katerega amortizerji so še dobri, in bi lahko nadomestili naše – potreben bi bil vsaj en dodaten list, če že ne zamenjava v celoti. Vendar je hitro ugotovil, da ne bo šlo tako zlahka. Poklical je tudi kar nekaj prodajaln, kjer so specializirani za avtomobilsko opremo in upal, da bo tam dobil nasvet glede tega, kje bi bili lahko na voljo takšni amortizerji (silux.si), ne da bi morali zanje odšteti celo bogastvo. In nazadnje je dobil nasvet, ki ga ni pričakoval. Prijazen komercialist pri podjetju Silux, kjer običajno kupujeva avtodele za servis svojih osebnih avtomobilov, je predlagal, da naj se pravzaprav ne ukvarjava z amortizerji. Zakaj ne bi namesto tega na avtodom raje namestila zračnih blazin?

Zračne blazine namesto amortizerji

Ideja se nama je zdela zanimiva in mož se je na spletu dobro seznanil s tem, kako morajo biti zračne blazine nameščene in zmontirane, nato pa nama je prodajalec pri Siluxu pomagal najti primerne zračne blazine po ugodni ceni. Do poletja sva imela že nameščene in ko smo se odpravili na morje, ni bilo nobenega odvečnega pozibavanja in škripanja več. Zračne blazine pa so boljše kot novi amortizerji tudi zato, ker lahko z njimi uravnavamo dvignjenost avtodoma. Kadar je ta polno naložen, se sicer namreč kar precej posede.

Similar Posts:

Author Image
admin