Kako shujšati in se znebiti odvečne trebušne maščobe?

Kako shujšati in se znebiti odvečne trebušne maščobe?

Maščoba na trebuhu ni samo estetska težava, katera povzroči, da ne moremo obleči svoji najljubših kavbojk. Maščoba na tem delu telesa namreč predstavlja povečano tveganje za nastanek sladkorne bolezni tipa dva, srčnih bolezni in nekaterih drugih bolezenskih stanj. Številne zdravstvene organizacije uporabljajo ITM ali indeks telesne mase za razvrščanje teže, katera jim pomaga pri predvidevanju tveganja za presnovne bolezni.

Vendar je takšen kriterij zavajajoč, saj so ljudje s presežnimi trebušnimi maščobami izpostavljeni povečanemu tveganju, četudi so navzven videti vitki. Čeprav je izguba maščobe na trebuhu lahko dolgotrajna in težavna, lahko pri tem sprejmemo več različnih ukrepov za zmanjšanje odvečne trebušne maščobe. V nadaljevanju opisujemo nekaj nasvetov, kateri bodo odgovorili na vprašanje, kako shujšati in se pri tem znebiti trebušne maščobe.

Hujšanje s pomočjo aerobne vadbe

Aerobna ali kardio vadba predstavlja učinkovit način za izboljšanje zdravja in izgorevanje kalorij. Aerobna vadba je ena najučinkovitejših oblik vadbe za zmanjšanje trebušne maščobe, pri čemer se lahko odločimo za vaje z zmerno intenzivnostjo ali visoko intenzivnostjo.

Kako shujšati

Kako shujšati in zmanjšati trebušne maščobe z uporabo kardio vadbe, je predvsem odvisno od pogostega izvajanja aerobnih vaj in od trajanja programa vadbe.

Shujševalna dieta naj vključuje topne vlaknine

Topne vlaknine absorbirajo vodo in tvorijo gel, kateri pomaga upočasniti hrano, ko gre le-ta skozi prebavni sistem. Topne vlaknine spodbujajo izgubo telesne teže, saj nam pomagajo, da se počutimo hitreje siti in prav zato na splošno začnemo jesti manjše količine obrokov. S tem se posledično zmanjšuje tudi število kalorij, ki jih naše telo absorbira iz hrane.

Topne vlaknine pomagajo pri izgubi maščobe na trebuhu, zato naj bodo del vsakodnevnih obrokov. Upoštevajmo, da so odlični viri topnih vlaknin v lanenem semenu, brstičnem ohrovtu, avokadu, stročnicah in robidah.

Hujšanje s pomočjo dvigovanja uteži

Dvigovanje uteži ali trening za moč je pomembna vadba pri ohranjanju in pridobivanju mišične mase. Poleg tega pa trening za moč ponuja odličen odgovor na vprašanje, kako shujšati in se znebiti maščob na trebuhu.

Kako shujšati

Sočasna kombinacija dvigovanja uteži in aerobne vadbe daje najboljše rezultate pri izgubi trebušnih maščob. Pri tem pa mora biti trening moči pod skrbnim nadzorom certificiranega osebnega trenerja, saj je za zdravje pomembno, da se vaje izvajajo pravilno.

Similar Posts:

Author Image
admin