Kosilnica osrednje orodje za vzdrževanje trate

Kosilnica osrednje orodje za vzdrževanje trate

Vaša trava mora biti bujno zelena, enakomerna, prožna in dobro ohranjena. Z kosilnico -bodisi žično, brezžično ali na bencinski pogon-to opravilo postane užitek. Močne in vzdržljive kosilnice se bodo spoprijele s kakršnokoli travo na vašem vrtu, bodisi je to na zelenih površinah na robu posestva ali na lastnih travniških in gozdnih poteh. Pametne rešitve in primerna kosilnica zagotavljajo čim bolj nežno ravnanje z zemljo in rastlinami. Hitrost, višina košnje in celo potisni ročaj se prilagajajo vam, ne obratno. Ker nakup bencinske, akumulatorske ali električne kosilnice pomeni doživeti svobodo.

Napačen nakup kosilnice, ki ni primerna za naše potrebe, je seveda nesmiseln. Zakaj bi se ubadali z masivno kosilnico, če travnika nimate primernega? Čeprav bi morda že veliko manjša bila popolnoma primerna za urejanje vaše zelenice.

Vaša trava mora biti bujno zelena, enakomerna, prožna in dobro ohranjena. Z kosilnico -bodisi žično, brezžično ali na bencinski pogon-to opravilo postane užitek.

Čeprav vam bodo nekateri vedno rekli, da je večje bolje, to pri kosilnicah ne velja vedno. Če imate manjši travnik ali vrt nepravilne oblike, je lahko manjša dejansko bolj praktična. Te kosilnice so lažje, lažje so tudi za uporabo in pogosto bolj vodljive. Še več, če se spopadate s pobočjem ali neravnimi tlemi, se lahko manjša kosilnica dvigne in spusti ali pa gre v ovinke, do katerih večja preprosto ne pride.

Kako izbrati najboljšo kosilnico za manjši vrt?

Ko kupujete kosilnico, je eden najpomembnejših dejavnikov širina košnje, ki v bistvu določa velikost površine, katero boste kosili, ko hodite z ene strani vrta na drugo. Na splošno velja, da je večja širina košnje, večja, težja in dražje so kosilnice, kar je dobra novica, če imate za košnjo manjši travnik. Na srednji ali večji trati boste morda želeli širino košnje od 34 do 44 cm, pri manjši trati pa se lahko izognete nekje med 25 in 34 cm. To pomeni, da bo kosilnica cenejša, lažja in pogosto lažja za upravljanje.

Poleg širine košnje morate razmišljati o vrsti kosilnice. Rotacijske kosilnice, ki uporabljajo vrtljivo rezilo pod krovom, so običajno najboljše za majhno trato, če pa je trava ravna, lahko z valjarsko kosilnico dosežete odlične rezultate. S tem se trava pokosi z valjanim cilindrom, oblikovanim iz nabrušenih rezil, ki se kosi, ko se kotali po travniku.

Pri kosilnicah je potrebno torej predvsem upoštevati in se ravnati po velikosti zelenice in površini. Torej, katera vam bo najbolj prišla v poštev? V kolikor niste prepričani, se lahko vedno posvetujete tudi s prodajalcem, kateri bo znal najbolje pojasniti razlike.

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin