Vrste izolacij in zakaj je izolacija pomembna?

Imate hišo že zgrajeno, a še ni izolirana? Ali pa ste kupili neko staro hišo ter nima vgrajene izolacije? Če se najdete v katerem izmed teh dveh vprašanj, potem je čas, da si zavihate rokave ter se bolj poglobite v svet izolacij, saj jo to vsekakor stvar, ki jo boste v svoji hiši zagotovo potrebovali. Če ne za drugega, pa boste z njo vsaj prihranili.izolacija hiše

Gotovo veste, kaj pomeni izolacija. Če pa ne, pa naj vam jo na kratko predstavim. To je v strokovnem pomenu nekakšna pregrada, ki ne dopušča prehajanje vlage, toplote, zvoka in električnega toka skozi neko stvar, najpogosteje hišo. Poznamo več vrst izolacije. Poznamo toplotno in zvočno izolacijo ter hidroizolacijo. Pri toplotni izolaciji je veliko prednosti. Ker v hišo pride manj hladnega zraka, ni potrebno toliko ogrevanja, zato tu lahko veliko prihranimo. Tudi boljše se počutimo, če imamo toplotno izolacijo. Zaradi izolacije, ki ne prepušča hladnega zraka, pa je tudi manjša možnost za nastanek plesni, ki se pojavlja prav v hladnem okolju. Tržišče ponuja veliko različnih materialov, tako imenovani izolacijski materiali, ki so lahko umetni ali pa tudi naravni. Najpogosteje pa se še vedno uporabljajo plošče iz stiropora. Pomembna je tudi zvočna izolacija. Če živimo v mestu, ali kakšnem industrijskem naselju, potem nas verjetno moti glasen hrup, ki ga povzroča zunanja okolica. Z zvočno izolacijo namreč preprečimo vstop glasnega zvoka v naše hišne oziroma stanovanjske prostore. Pomembna je tudi hidroizolacija. Ta poleg toplotne izolacije še dodatno prepreči vstop vlage v notranje okolje.

V primeru, da se odločate za dobavo in vgradnjo izolacije v vaš dom, potem je priporočljivo, da se o tem prej pogovorite s strokovnjaki na tem področju. Ti delujejo predvsem v podjetjih, ki se ukvarjajo z gradnjo hiš ter izolacijskimi sistemi. Ponujajo različne storitve, kot so izolacija stopa, izolacija strehe,… Izolacija namreč mora biti vgrajena zelo natančno, saj lahko nepravilna postavitev le te povzroča številne težave, ki se jih kasneje ne bo dalo v celoti popraviti.

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin