Izberite profesionalno reševanje podatkov iz trdega diska in se izognite popolni izgubi datotek

Izberite profesionalno reševanje podatkov iz trdega diska in se izognite popolni izgubi datotek

Izguba vaših najljubših datotek, slik, filmov ali pomembne dokumentacije, vas lahko zelo prizadene. Ves vaš trud in vložen čas sta lahko popolnoma zaman. Ne glede na vašo stopnjo protivirusne zaščite, lahko popolnoma izgubite vse datoteke čez noč. Obstajajo namreč različne vrste okvar, katere odpravimo na različne načine. V kolikor se zavedate, da sami ne boste kos obnovi podatkov, se raje obrnite na strokovnjaka, čim opazite izginule datoteke. Čim prej prenehate z nadaljnjim delom, večja verjetnost obstaja za celovito obnovo datotek. Vsako reševanje podatkov iz trdega diska se začne z evalvacijo stanja, nadaljuje z obnovo in zaključi z vračilom podatkov lastniku.

Evalvacija stanja diska

V prvi fazi se profesionalno reševanje podatkov iz trdega diska začne z evalvacijo obstoječega stanja. Strokovnjaki priključijo trdi disk na posebno napravo, ki najde mesta okvare. Tehnik preuči stopnjo okvare in določi ali gre za fizično ali programsko napako. Na podlagi evalvacije nadalje poteka testiranje funkcionalnosti diska. Najdejo se vse okvare in potencialne nevarnosti za naprej. Po koncu evalvacije, se reševanje podatkov nadaljuje z obveščanjem stranke o trenutnem stanju. Stranka se na podlagi ugotovitev odloči, ali se strinja z obnovo ali ne.

Obnova podatkov

Čim stranka potrdi prvo fazo, se začne druga faza za reševanje podatkov iz trdega diska. V drugi fazi se odpravijo mehanske okvare in nadomestijo okvarjeni deli. Strokovnjaki tudi klonirajo vsebino diska na drugo napravo za boljšo obnovo. Obnova tako poteka na duplikatu in ne na originalu, saj se tako izognemo izgubi originalnih podatkov na disku. Nadalje se začne odprava programskih napak, kjer tehnik najde napake v programski kodi in jih odpravi. Na ta način izvede obnovo podatkov in pridobi vse izgubljene datoteke.

Povrnitev datotek

Po odpravi mehanskih in programskih napak, sledi tretja faza. Tehniki prenesejo vse podatke na nov zunanji disk ali DVD. V primeru, da ni bilo fizičnih okvar diska, se lahko vsi obnovljeni podatki vrnejo na originalnemu disku. V nasprotnem primeru morajo uporabiti zunanji medij. Po obnovi tehniki hranijo datoteke še približno dva tedna, nato pa jih zaradi varstva osebnih podatkov trajno izbrišejo iz svoje baze.

Similar Posts:

Author Image
admin