Ekonomična izbira barv za tiskalnik

Ekonomična izbira barv za tiskalnik

Dandanes si življenja brez tiskalnika sploh več ne moremo predstavljati. Potrebujemo ga za izdelavo različnih dokumentov, slik in podobno. Če pa si lastimo multifunkcijsko napravo, pa lahko tudi izdelujemo identične kopije že narejenih računov, receptov in še mnogo več. Zato je izbira poceni črnila za tisk ključnega pomena za ekonomično uporabo naprave. Vsaka tiskalna naprava uporablja kartuše različnih dimenzij. Izbiramo pa lahko tudi med OEM in nadomestnimi izvedbami barv med katerimi je veliko razlik. Tako bomo v veliki prednosti, če bomo poznali različne izvedbe kartuš in nekatere izraze, ki so z njimi povezani.

Originalne barve so poznane pod kratico OEM

Originalne barve za tiskalnike so poznane pod kratico OEM. To je mednarodna oznaka za originalno opremo, ki jo je izdelal proizvajalec določene naprave.

Praktično vsi proizvajalci tiskalnikov izdelujejo tudi svoje barve. Canon, Epson, Brother, Xerox in drugi proizvajalci vedno želijo, da njihovi uporabniki uporabljajo OEM kartuše. Za tem stoji dober razlog, saj so krite pod garancijo samega tiskalnika in so tudi narejene z zelo visokimi standardi. Seveda pa to tudi pomeni, da so najdražja mogoča izbira. Ne moremo reči, da so poceni črnila za tisk, saj hitro presežejo nakupno ceno cenejših tiskalnih naprav. Seveda to ne pomeni, da jih ni priporočljivo kupovati, ampak niso primerne za vsakega uporabnika.

Nadomestna poceni črnila za tisk

Dolgo časa so na tržišču različne barve oziroma kartuše za tiskalnike, ki niso OEM izvedbe. Narejena so s strani številnih proizvajalcev, ki niso povezana s proizvajalci tiskalnikov. Kljub temu pa izdelujejo kartuše in tonerje za njihove tiskalnike vseh vrst in velikosti. Pravimo jim nadomestne kartuše, saj so mišljene kot nadomestne izvedbe OEM barv. Zato so idealna izbira poceni črnil za tiskanje, saj predstavljajo le del cene OEM barv. To je tudi razlog, da jih uporabljajo različna podjetja kot tudi posamezniki za vsakodnevno tiskanje. 

poceni črnila za tisk za ekonomično tiskanje
Izbira poceni črnila za tisk doprinese k ekonomični uporabi naprave.

Nadomestna poceni črnila za tiskalnik so zelo priljubljena med vsemi uporabniki tiskalnikov. Najbolj pa so uporabna v okoljih, kjer se veliko tiska. Domači uporabniki pa lahko z izbiro omenjenih barv tudi prihranijo veliko.

Katere barve so najbolj primerne za tiskanje?

Včasih so bile nadomestne kartuše slabše kakovosti in so tudi vsebovale slabšo barvo kot OEM izvedbe. To je še dandanes res v nekaterih primerih, vendar je načeloma tako, da so zelo podobne originalnim. Priporočeno je, da se OEM izvedbe barv uporabljajo v novih tiskalnikih, ki so še vedno kriti z garancijskim rokom.

Oglejte si video, ki prikazuje kako prihranimo denar s tiskalniki in poceni črnili za tisk

Kasneje pa lahko izbiramo med različnimi nadomestnimi izvedbami kartuš, ki nam lahko prihranijo veliko denarja. Poznamo tudi poceni črnila za tiskanje v obliki rezervoarja. Ko se črnilo porabi, se ga preprosto ponovno natoči v rezervoar in se tako omogoči nadaljnje tiskanje slik ter dokumentov.

Similar Posts:

Author Image
admin