Nenavaden simptom kaže na razširjene vene

Nenavaden simptom kaže na razširjene vene

Celo življenje sem na nogah. Od otroštva sem bila rada v gibanju. Nisem vedela, da me bo sčasoma to drago stalo. Moje življenje na nogah je pripeljalo do tega, da sem si pridelala razširjene vene.

V glavnem, medtem ko delam, nosim trenirko ali kavbojke, zato nisem bila pozorna na svoje noge. Obleke redko nosim, pa še to le ob svečanih priložnostih.

Vem, rekli boste, da bi jih lahko opazila med tuširanjem ali med preoblačenjem. Ampak nisem. Po službi sem tako utrujena, da vse to opravim v naglici, da lahko čim prej ležem v posteljo.

Morala bi vedeti

Po poklicu sem frizerka in sem vedno na nogah, praktično od jutra do večera. Vendar se ne pritožujem. Rada imam svoje delo, ker me izpolnjuje. A vsaka služba ima svoje prednosti in slabosti. Pritisk na moje noge čez dan je velik.

Ta pritisk je ustvaril velik problem. Ker sem nekoliko težja, je to pomenilo še dodatno težavo. Kadarkoli sem prišla domov, so bile moje noge boleče in utripajoče. To sem pripisala utrujenosti in večurni stoji na nogah. Še na misel mi ni prišlo, da bi lahko to bili simptomi vnetja ven na nogah.

Vsak dan so moje noge postajale težje in težje. Vzrok sem pripisala neudobni obutvi, zato sem jo nenehno menjavala. Ne glede na to, kakšno vrsto obutve sem poskusila, se nič ni spremenilo. Nato sem v čevlje vstavila dodatne vložke za mehkobo. In spet ni bilo nič!

Simptomi vnetja ven na nogah so bili še vedno prisotni in so se celo še poslabšali. Moje noge so se začele krčiti. Včasih so bili krči tako močni, da sem imela solzne oči. Občutek težkih in utrujenih nog sem poskušala omiliti z masažo. A sem opazila, da so moje noge postale občutljive na dotik. To se mi je zdelo zelo sumljivo, zato sem se posvetovala s strokovnjakom.

Šokantna ugotovitev

Naše zdravstvo je takšno, da je za pregled potrebno čakati nekaj mesecev. Čakala sem skoraj dva meseca. Ko sem prišla na pregled, sem slišala – “Gospa, imate razširjene podkožne vene!”

Zdravnik mi je rekel, da bi morala priti prej, vendar mu nikakor nisem mogla razložiti, da sem na pregled naročila že dolgo časa nazaj. Po tej majhni razpravi sva se vrnila k moji težavi. Morala sva najti rešitev. Povedal mi je, da je prepozno, da bi pričela z zdravljenjem z nekaterimi kremami. Predlagal je operacijo ali sklerozantno terapijo.

Nisem ga poslušala. Bila sem trmasta. Hotela sem poskusiti kremo. Če mi po mesceu dni ne bo pomagala, bom poskusila njegove metode. Na spletu mi je uspelo najti eno kremo z veliko priporočili, zato sem se odločila, da jo preizkusim.

Lahko vam povem, da sem že po dveh tednih občutila olajšanje. Moje noge niso bile več tako težke. Uporabljala sem jo 3 tedne, potem sem odšla na kontrolni pregled. Zdravnik je ostal brez besed. Simptomi vnetja ven na nogah so skoraj izginili. Bodite previdni, žile so resnično stah in trepet.

Similar Posts:

Author Image
admin