MSM prah

MSM prah

MSM prah je zanimivo prehransko dopolnilo, ki ga uporablja vedno več ljudi. V marsikateri reviji boste prebrali, da gre za super hrano, poljudno pa je to prehransko dopolnilo znano tudi pod imenom mineral lepote, kar veliko pove o njegovih pozitivnih učinkih. Sicer pa gre v osnovi za organsko žveplo, ki ga lahko kupimo v obliki drobnega prahu bele barve.msm

Kaj pomeni MSM?


MSM je kratica za metil sulfonil metan ali po angleško methyl sulfonyl methane, čeprav se za isto snov uporabljajo tudi nekatera druga imena, kot je na primer dimetil sulfon in podobno. Zaradi različnih poimenovanj, med katerimi so nekatera precej zapletena, je za to, da ga ne zamešamo s kakšno drugo snovjo, najlažje uporabljati kar kratico MSM. Pod tem imenom ga boste najbolj pogosto tudi našli na trgovskih policah in v spletnih trgovinah.

Sicer pa gre za enega od mineralov, ki ga v določeni meri lahko dobimo s prehrano oziroma z zauživanjem zelenjave oziroma z rastlinsko hrano, vendar ne nujno dovolj ali v dovolj veliki količini, kakršno potrebuje naše telo. Zato se v zadnjem času vedno več ljudi odloča tudi za jemanje prehranskega dopolnila MSM prah ter tako s pomočjo super hrane poskrbijo za dovoljšno količino organskega žvepla v telesu.

Kje najdemo MSM?

MSM prah je naravna sestavina, ki jo najdemo predvsem v različnih rastlinah, iz katerih ga tudi pridobivajo v skoncentrirani obliki in nato predelajo v prah, ki je primeren za uživanje. MSM do določene mere dobimo tudi s prehrano, vendar mora biti hrana čim manj predelana.

Že uporabljate MSM prah?

Ljudje MSM prah uporabljajo v različne namene, prav tako pa gre za eno od sestavin, ki jo lahko najdemo v različni kozmetiki, ki je namenjena negi kože, las in nohtov. Poleg tega pa se v majhnih količinah uporablja tudi kot prehransko dopolnilo.

MSM prah je treba jemati v skladu z navodili na embalaži. Dovolj je že ena mala žlička tega prehranskega dopolnila na dan, najbolje pa je, da se ga jemlje skupaj z vitaminom C, saj tako lahko povečamo učinke organskega žvepla na naše telo.

Kje kupim MSM?

Prehransko dopolnilo MSM lahko naročite oziroma kupite na spletni strani super-obrok.si, kjer vas čaka tudi druga super hrana!

Similar Posts:

Author Image
admin