Naj zima ne pomeni luž v avtomobilu

predpražniki za avto

Prihajajoče vreme prinaša več mokrih dni, ko bomo tudi v naš avtomobil s čevlji vnašali večje količine vlage. Da se nam na tleh ne nabere za polno vedro vode, moramo pomisliti na zaščito avtomobilskih tal pred vlago. 

Gumi tepihi za avto

gumi predpražnik za avtomobil

Avtomobili imajo po navadi priložene tepihe tako za zaščito pred umazanijo, v ceni nakupa pa so vključeni tudi gumi tepihi (withcar.si), ki ščitijo pred vlago. Z dolgim časom uporabe se gumi tepihi obrabijo in zaradi razpok lahko popokajo. Tako izgubijo svoj prvotni namen. Nekateri jih tudi po vidnih znakih obrabe ne menjajo, kar lahko privede do neželenih posledic.
Pod tepihom se predvsem v mokrem vremenu prične nabirati vlaga. Te je na začetku sicer malo, vendar sčasoma se je nabira vedno več. Tla se zaradi nezadostnega prezračevanja nikoli prav do konca ne posušijo, saj se nahajajo v zaprtem prostoru. Tudi novejši materiali začnejo ob nenehni izpostavljenosti vlagi počasi razpadati. Tako lahko odlašanje z zamenjavo gumi tepihov vodi do nepopravljivih poškodb tal avtomobila.

Garažiran avto

V kolikor se le da, avto postavite v hladnih, vlažnih dnevih v zaprto garažo. S tem boste poskrbeli za manjše vlaženje delov avtomobila, tako bo njihova življenjska doba daljša, saj ne bodo korodirali zaradi vlage. Če živite v hiši brez garaže, si izračunajte koliko boste letno prihranili zaradi redkeje obiskane avtomehanične delavnice in ta denar raje vložite v izgradnjo zaprte garaže. Ta se izplača že po nekaj letih, saj ni koristna le v hladnejših mesecih temveč tudi ob neurjih poleti.

Redni servis

Za kar najdaljšo življenjsko dobo vašega jeklenega konjička, poskrbite za redne preglede in sprotno zamenjavo dotrajanih oziroma obrabljenih delov. Ne odlašajte s popravili, saj se v avtomobilu venomer znova pojavljajo manjše težave, ki pa se lahko naberejo in vam ob obisku servisa pustijo kar precejšnjo luknjo v proračunu. Korak po korak je tako, vsa za tiste, ki niste milijonarji, najbrž pravi način.

V zimskih mesecih se z vozilom marsikdo odpravi tudi na smučanje in takrat vam gotovo pridejo prav kvalitetni nosilci za smuči (TUKAJ si preberite več o tej temi).

Najustreznejši čas za nakup nosilcev za smuči. Nosilci za smuči, ki se namestijo na streho avtomobila, so super pripomoček, ki vam olajša pot na smučanje oziroma prevoz smuči do smučišča.  Preberi več …

Similar Posts:

Author Image
admin