Kako se znebiti stresa in obnoviti svojo spolno moč?

Kako se znebiti stresa in obnoviti svojo spolno moč?

Občutek manjvrednosti skupaj s spolno impotenco lahko resnično vznemiri vsakega moškega. To je vplivalo tudi na mene. Ne samo, da se je to poznalo pri spolnem življenju, ampak je vplivalo tudi na druga področja mojega življenja. Neuspeh je postal sestavni del mojega življenja.

Biti nemočen pred svojo partnerko je grozen občutek, še posebej, če ste celo življenje mislili, da ste močni in da se vam to ne more zgoditi.

Impotenca – predpostavka vsakega poraza

Moja težava s potenco traja že skoraj eno leto. Lahko vam povem, da je to pravi pekel. Poskušal sem imeti spolne odnose z ženo, vendar se je vsakič končalo na enak način – z neuspehom.

In kako je prišlo do tega? Že 10 let sem gasilec. Moje delo prinaša veliko odgovornost. Živite z vedenjem, da so tuja življenja odvisna od vašega dela. Toda svoje delo imam rad, saj sem vedno želel pomagati ljudem.

Opravljanje vsakodnevnih nalog, ki so velikega pomena, ni enostavno. Vedno sem mislil, da bom kos velikemu pritisku in stresu. Vendar pa lahko celo najmočnejši podležejo stresu. Več let sem se upiral, toda bolj ko se mu upirate, močneje vas napade in če le malo pupustite, vas lahko pokosi.

Tako dolgo že opravljam to delo, nenehno sem v gibanju, da sploh nisem opazil, kako stres vpliva na moje življenju. Vse do nedavnega! Prvič v življenju sem v postelji ostal brez moči. Počutil sem se poraženo. Še ženi ni bilo vseeno. Nihče od naju ni vedel, kaj se dogaja. Ugibala sva, vendar nisva bila prepričana.

Kmalu zatem sem na spletu naletel na seznam najbolj stresnih poklicev. Moj poklic se je nahajal na samem vrhu. To je pritegnilo mojo pozornost, zato sem nadaljeval z raziskovanjem o stresu in njegovemu vplivu.

Stres – tihi uničevalec

Med prebiranjem informacij o stresu nisem mogel verjeti, da gre za tako resen problem. Stres dobesedno vpliva na vse:

  • imunski sistem,
  • srčno-žilni sistem,
  • zmanjšanje libida,
  • možgane,
  • zmanjšanje testosterona.

To spoznanje je bilo zame zelo šokantno. Pred tem sem menil, da je stres povsem neškodljiv, a se je zatem moje mnenje drastično spremenilo.

Hotel sem poiskati pomoč, a moje žena o tem ni želala niti slišati. Bala se je, da naju bo okolje nataknilo na sramotilni steber, če se bo izvedelo, da imam težave s potenco. Menila je, da je bolje, če poskusiva z alternativnimi rešitvami.

Odločil sem se, da jo bom poslušal, ker vem, kakšna je naša družba. Uspelo mi je najti nek izdelek za potenco, vendar so bili rezultati kratkotrajni, jaz pa nisem želel biti na tem do konca svojega življenja.

Potreboval sem nekaj, kar bi mi prineslo trajne rezultate, zato sem se odločil, da poiščem strokovno pomoč, čeprav se moja žena s tem ni strinjala. Navsezadnje je šlo za moje zdravje. Strokovnjak mi je svetoval, da bi bilo najbolje, če se čim bolj izogibam stresnim situacijam. Če to ne bo pomagalo, bom moral spremeniti pristop.

Sploh ne vem, kako se bom izognil stresnim situacijam, ker je to v opisu mojega dela. Po drugi strani pa se resnično želim znebitii težav s potenco. To bo še težka bitka.

Similar Posts:

Author Image
admin