Izbira najboljšega poročnega fotografa

Izbira najboljšega poročnega fotografa

Izbira najboljšega poročnega fotografa za vašo poroko je pomemben korak, a ne bi smel biti preveč zapleten. Najprej preglejte fotografije, ki jih je objavil potencialni fotograf. S pregledom galerij boste verjetno lahko prepoznali njegov stil fotografiranja. Ne skrbite, če stil ni popolnoma jasen, saj znajo izkušeni fotografi prilagoditi svoje delo željam neveste in ženina. Ko izberete nekaj fotografov, katerih dela so vam všeč, ste že naredili velik korak v izbiri fotografa. Vaše poročne fotografije bodo verjetno še boljše, saj boste s svojimi idejami in željami prispevali k popolnemu končnemu izdelku.

Najin dan, najina zgodba, za vedno zapečatena v tej fotografiji. Foto: Vanessa Tivadar Photography

Pri pregledu fotografij bodite pozorni tudi na število različnih poročnih galerij, ki jih je fotograf objavil. Izkušnje so ključnega pomena za dobro fotografijo, zato več galerij pomeni več izkušenj. Izberite fotografa, ki ima vsaj 5 galerij, iz katerih je razvidna celotna zgodba poročnega dne. Ne pozabite, da vsi pari ne želijo imeti svojih poročnih fotografij javno objavljenih, zato nekateri fotografi ne objavijo vseh svojih del.

Cena fotografiranja in naročilo fotografij

Seveda je potrebno plačati za opravljeno delo, zato preverite, ali se cena ujema z vašim proračunom za fotografiranje poroke. Kljub temu pa cena ne sme biti glavni kriterij pri izbiri fotografa. Fotografije vašega poročnega dne bodo ostale s vami vse življenje, zato razmislite o tem, ali lahko morda premaknete nekaj evrov iz drugega dela proračuna, da boste lahko najeli fotografa, ki vam resnično ustreza.

Izbrane fotografe uredite po vrstnem redu, pri čemer je na prvem mestu tisti, ki si ga najbolj želite na svoji poroki. Nato preverite, kateri od izbranih fotografov so še prosti na dan vaše poroke.

Osebnost fotografa je pomembna

Osebnost fotografa je pomembna, vendar ste že izbrali izkušene in zanesljive fotografe na podlagi prejšnjih kriterijev. Fotografije v galerijah vam bodo tudi povedale, kako se je fotograf ujel s pari in svati na fotografijah. Če želite, lahko uredite telefonski pogovor ali srečanje s fotografom, da ugotovite, ali se ujemate tudi osebno. To bo zadnji korak pri izbiri popolnega poročnega fotografa.

Zaročno fotografiranje – generalka

Nekateri pari se odločijo tudi za zaročno fotografiranje, ki je odličen način, da spoznata svojega poročnega fotografa in njegovo delo, obenem pa dobita tudi priložnost za generalko pred poročnim portretiranjem. Fotografije s tega dogodka lahko uporabita tudi za personalizirana poročna vabila.

Snemanje poroke

Lahko tudi razmislita o najemu snemalca poroke, ki ni nujno ista oseba kot fotograf. Snemalec poroke lahko prinese dodaten vidik in čar vašemu poročnemu posnetku, zato bodita pozorna, da izbereta nekoga, ki ima občutek za kakovostno snemanje in montažo. Prav tako mu povejta, da je pomembno tudi zajeti kakovosten zvok. Vprašajta ga tudi za vzorce njegovega dela, da se prepričata o njegovi montažni spretnosti.

Vključita svojo osebno noto

Zavedajta se, da nista poklicna fotomodela, zato je pomembno, da vam fotograf predstavi različne možnosti za poziranje pred objektivom. Najboljši poročni fotograf bo prisluhnil vajinim željam in skupaj z vama načrtoval izvedbo fotografiranja.

Izkušeni fotograf je sposoben obvladati tudi najzapletenejše situacije, zato ga prosite, da z vama deli zanimive zgodbe in izkušnje iz svoje prakse. Vzpostavite redno komunikacijo z njim in ga seznanite s svojimi pričakovanji. Ne pozabita, da se delo fotografa še ne konča s koncem poročnega dne. V njegovo delo in ceno so vključeni tudi pregled in obdelava fotografij ter izdelava fotoknjige, če ste jo naročila.

Similar Posts:

Author Image
admin