Tudi vi že dlje časa zbirate prihranke za nakup nepremičnine?

Tudi vi že dlje časa zbirate prihranke za nakup nepremičnine? Morda pa jo želite prodati, pa ne veste kako bi se tega postopka sploh lotiti? Kot prvo se zavedajte, da je to velik korak v vašem življenju, saj ob pomanjkanju znanja na področju teh poslov lahko marsikaj izgubite. Ima torej mnogo pozitivnih, ob slabi izvedbi pa tudi negativnih učinkov. Kakšni so torej podatki, ki jih potrebujete za nakup in prodajo, ter obdavčitve?

Kot prvi in najpomembnejši korak je stanje nepremičnine v zemljiški knjigi. Izpisek je na voljo v spletu, tam pa so vidni podatki o vseh prejšnjih lastnikih, hipoteke in ostale morebitne služnosti. Potrebna je tudi sklenitev prodajne pogodbe, ki je sklenjena med kupcem in prodajalcem. Nujni podatki, ki jih pogodba mora vsebovati so o kupcu, prodajalcu, nepremičnini in ostale nepravilnosti, ki so morda del nepremičnine. Pri sami prodaji ali nakupu pa boste šli tudi preko plačila davka, ki je pri novogradnjah 22%. Kaj pa stare stavbe oz. hiše? Tukaj pa se obračuna 2% davek na promet nepremičnin.

Za konec morate še notarsko overiti podpis, ki je del prodajne pogodbe, seveda ko je davek plačan v celoti. Veliko člankov na temo nepremičnin boste našli tudi na spletni strani nepremicnine365.com, ki je polna z najnovejšimi novicami na tem področju. Stran ima omogočeno enostavno iskanje, ter posledično hiter dostop do zanimivih novic. Na nepremicnine365.com lahko prebrali vse o najemih stanovanj, njihovem nakupu, kreditih, ter še mnogo drugih uporabnih podatkov. nepremicnine365.com je torej odlična stran, sploh če se želite na tem področju bolj izobraziti, ter tako preprečiti tveganje za nakup ali prodajo nepremičnine.

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin