Kaj pričakovati od kakovostne tehnične obnove računalnikov?

Kaj pričakovati od kakovostne tehnične obnove računalnikov?

Tehnično obnovljeni računalniki in prenosniki imajo različne kakovostne razrede, odvisno od tega, kako temeljito so obnovljeni. Običajno so obnovljeni ali refurbished računalniki v odličnem stanju, saj so bili predhodno uporabljeni le v pisarni in so jim sledi uporabe skorajda nevidne. Podjetje sicer prodaja tudi računalnike, ki iz estetskega vidika ne izpolnjujejo visokega standarda. Ti prenosniki so običajno na voljo po znižani ceni in se jih jasno označi z manjkajočimi lepotnimi popravki.

Tehnična obnova vključuje temeljito čiščenje računalnika, odstranjevanje prahu, temeljit pregled RAM-a in trdega diska ter testiranje baterije. Po uporabi računalnikov v pisarni pa so ti prenosniki običajno dobro vzdrževani, zato jih je lažje obnoviti, tako da pričakujemo dobro delovanje. Vsako podjetje pri obnovi računalnikov poudarja različne stvari za pregled, a test baterije je zelo pomemben, zato vse baterije v prenosnikih testirajo in nudijo garancijo tudi zanje. Čas testiranja baterije je običajno 40 minut in ni zanemarljiv, zato se nekatere druge prodajalne izognejo testiranju baterij.

Prenosniki z garancijo – refurbished modeli so lahko odlična izbira.

Različni kakovostni razredi obnovljenih računalnikov in prenosnikov

Tehnično obnovljeni računalniki imajo označene različne kakovostne razrede glede na videz. Prenosniki označeni z oznako A++ so vrhunsko obnovljeni, tako tehnično kot vizualno, pri čemer imajo fizični izgled enak novemu izdelku. Oznaka A pomeni, da gre za odlično ohranjeno in tehnično obnovljeno računalniško opremo, ki ima lahko najmanjše znake uporabe, kot so dve majhni lepotni napaki. Razred A- vključuje računalnike in prenosnike z manjšimi estetskimi napakami, ki so skoraj neopazne, vendar so še vedno zelo dobro ohranjeni in tehnično brezhibni. Prenosniki, ki spadajo v razred B, pa so tehnično obnovljeni, vendar imajo opazne napake, kot so poškodbe na ohišju, praskami na zaslonu, vidno obrabljenimi tipkovnicami in podobne poškodbe. Obnovljeni računalniki in prenosniki so na voljo v različnih kakovostnih razredih, pri čemer lahko stranke izberejo prenosnik, ki najbolj ustreza njihovim potrebam in proračunu.

Zmogljivi, zanesljivi in vzdržljivi računalniki z daljšo življenjsko dobo

Računalniki, namenjeni za poslovno uporabo, so izjemno zmogljivi in zanesljivi ter običajno dosegajo višjo ceno v primerjavi z računalniki za splošno uporabo. Podjetja jih izberejo, ker lahko tako računalniška oprema deluje brezhibno 24 ur na dan, 7 dni v tednu in ima močnejšo zgradbo z učinkovitimi hladilnimi sistemi, vzdržljivimi baterijami, kakovostnimi tipkovnicami, matiranimi ekrani in drugimi sestavnimi deli za oblikovanje najboljše uporabniške izkušnje. Poslovni prenosniki morajo zdržati delo na terenu in različne razmere.

Pričakovana doba trajanja poslovnega računalnika je običajno daljša od 4 do 6 let, z novim nakupom pa prav tako prihaja 3 letna garancija. Po izteku garancije podjetja raje zamenjajo računalniško opremo, vendar pa so stari računalniki še vedno delujoči in jih ni potrebno zavreči. Veliko podjetij se zato odloča za obnovo že rabljenih računalnikov, da bi jim podaljšali življenjsko dobo.

Similar Posts:

Author Image
admin