Sušilci za roke so postali tudi del domačih prostorov

Sušilci za roke so postali tudi del domačih prostorov

Če smo določene kose pohištva oziroma elemente nekdaj srečevali samo v večjih javnih ustanovah ali pa denimo v hotelih, takšni izdelki vse pogosteje zahajajo tudi v naše domače prostore. Med njimi so zagotovo tudi sušilci za roke. Najpogosteje se z njimi srečujemo kje na javnih straniščih. Ker pa je takšna naprava cenovno povsem dostopna, jo lahko namestimo tudi v domače okolje.

Na sploh sušilec za roke prinaša vrsto prednosti, na primer: mokre roke lahko v hipu posušimo, obenem pa nam ni treba uporabiti brisače oziroma dodatnega papirja za brisanje. Po drugi strani pa nekatere raziskave kažejo na to, da je takšna naprava lahko pravo leglo bakterij.

Pravilno umivanje in sušenje rok

Še preden se roke na kakršen koli način osušimo, je seveda treba poskrbeti za pravilno ter temeljito umivanje. Roke najprej zmočimo pod toplo vodo. Odstraniti bi morali vse prstane in ves nakit. Navadno slednje v javnih straniščih kar preskočimo. Nato roke kar se da dobro namilimo. Večjo pozornost namenimo tudi hrbtni strani rok in torej ne samo dlanem. Roke milimo med prsti, konicami, palci, zapestjem in pod nohti več kot 20 sekund. Sledi temeljito izpiranje.

Koraki za pravilno umivanje rok.

Temu sledi še sušenje rok. Lahko se torej obrišemo v brisačo ali v za to namenjen papir. Na voljo pa so torej tudi sušilci za roke.

Hitrost sušilca za roke

Ena od večjih prednosti, ki jih lahko ponudijo kakovostni sušilci rok, je seveda tudi hitrost. Takšna naprava deluje na principu usmerjenega zračnega toka. Slednje zagotavlja doseganje zelo visoke hitrosti izpihanega zraka ter hitro sušenje rok. Zaradi takšnega sušenja vam odpihne vodo iz rok v zgolj nekaj sekundah.

Kakovostni sušilci rok zelo hitro posušijo roke.
Kakovostni sušilci rok odpihnejo vodo iz rok v nekaj sekundah.

Nekateri sušilci za roke imajo tudi možnost za nastavitev različnih hitrosti izpiha zraka. Torej si lahko uporabniki hitrost naprave nastavijo kar sami, in sicer glede na svoje lastne potrebe pa tudi na prostor.

Vklop sušilca za roke brez dotika

Na voljo je takšen sušilec rok, ki se lahko vklopi brez dotika. Vgrajen senzor gibanja namreč avtomatsko vklopi ali izklopi sušilec za roke. Tako ni potrebno nadležno pritiskanje gumbov ali pa trganja brisač iz papirja. To zagotavlja, da je upravljanje sušilca dovolj higienično in da roke ostanejo čiste po sušenju.

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin