T-shirt majice so bile najprej prepoznane kot kos spodnjega perila

T-shirt majice so bile najprej prepoznane kot kos spodnjega perila

Verjetno ne veste, da so bile T-shirt majice oziroma bombažne majice s kratkimi rokavi sprva prepoznane kot samo kos spodnjega perila. Obstajajo že vse od začetka dvajsetega stoletja in na začetku so bile torej takšne majice v resnici skrite pred radovednimi očmi.

Kasneje pa so se pojavile osebe, ki so povsem spremenile poslanstvo navadne majice s kratkimi rokavi. Postavile so jo namreč na piedestal. Če si torej želel biti kul, si moral imeti navadno bombažno majico s kratkimi rokavi. Pojavljati so se pričele majice z napisi.

majice za različne priložnosti
Verjetno tudi sami hranite kakšno majico iz preteklosti, na primer iz osnovne ali pa srednje šole.

Status uporniškega oblačila

Majica s kratkimi rokavi je na začetku hitro pridobila tudi status uporniškega oblačila. Če si torej nosil majico, si s tem pokazal neko držo, odnos do življenja. Z majicami torej ljudje niso kazali samo pripadnosti neki določeni glasbeni skupini oziroma zvrsti ali pa morda gibanju, temveč so z njimi kazali tudi celotni odnos do življenja.

V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so bile T-shirt majice okraševane z najrazličnejšimi napisi pa tudi ilustracijami. Tako se je rodila industrija tiskanja majic.

T-shirt majice s simboli glasbenih skupin

Če imate doma slučajno majico s kratkimi rokavi iz prve svetovne koncertne skupine Rolling Stones, ima takšna majica kar nekaj vrednosti. V resnici so majice s simboli glasbenih skupin vedno najboljša investicija za prav vse generacije.

Majice z emblemi popularnih glasbenih skupin prav tako postajajo zbirateljski artikli. Dobivajo pa tudi status sentimentalnega predmeta. Verjetno tudi sami hranite kakšno majico iz preteklosti, na primer iz osnovne ali pa srednje šole.

Izdelava T-shirt majice po lastni meri

Če smo nekdaj majice s kratkimi pa tudi dolgimi rokavi nakupovali po velikih centrih in celo v tujini, jih dandanes, tako kot druge vrste oblačil, naročamo kar od doma preko spleta. Še več: majice si lahko kreiramo tudi sami – po lastnih merah in željah. Na voljo so spletne aplikacije, kjer T-shirt majice izdelamo samo v nekaj korakih. Nanje pa lahko natisnemo kar koli želimo.

kakovostne t-majice primerne za potisk
Majice si lahko kreiramo tudi sami – po lastnih merah in željah.

Predvsem kratke majice so izjemno priljubljene, in to že od same pojavitve na trgu. Tako bo zagotovo ostalo tudi v prihodnje.

Kakšen naj bo napis na personalizirani majici?

Majice z napisom so izjemno priljubljene tudi kot darilo. Prav tako so pogoste spremljevalke na najrazličnejših dogodkih. Ker pa pogosto ne najdemo majice po lastnih željah, si jo torej naročimo kar po meri. Ob tem pa nam še zdaleč ni vseeno, kaj bo zapisano na njih in ali bo napis vezen ali natisnjen.

Napis na majici je lahko povsem kratek – ena ali le dve besedi. Prav tako pa lahko na majico napišete daljše besedilo. Izbira napisa na tekstilu pa je seveda v največji meri odvisna od tega, čemu bodo majice z napisom služile oziroma kje jih bomo nosili.

Izdelava majic z napisi za posebne dogodke

Majice z napisom pogosto srečujemo na kakšnih prav posebnih dogodkih, tudi na takšnih, ki se navadno pripetijo samo nekajkrat v življenju. So odlična izbira na primer za dekliščine, fantovščine, za praznovanje okroglih obletnic.

Majice za dekliščine in fantovščine

Pri organizaciji dogodkov, kot sta fantovščina in dekliščina, je potreben razmislek tudi o tem, kako bodo dekleta in fantje oblečeni. Pogosto se organizator z ostalimi dogovori, da bodo nosili vsi vsaj iste oziroma enake majice z napisom. Seveda izstopata le bodoča nevesta in ženin, ki nosita povsem drugačni majici. Tako se lahko najbolje ločita od preostale skupine.

Kaj zapisati na majice, ki se bodo nosile na dekliščini in bodo tudi kasneje še vedno uporabne za nošenje? Kaj napisati na majice za fantovščino? Idej je veliko, izbira pa je odvisna predvsem od posameznih skupin.

Različne tehnologije tiska na tekstil za različne namene oz. priložnosti.

Majice z napisi za okrogle obletnice

Verjetno ste tudi na katerem od praznovanj rojstnih dni opazili, da je večja skupina ljudi nosila enake majice z enakim napisom. To zagotovo ni bilo prav nobeno naključje. Majice so bile skrbno načrtovane in izdelane vnaprej.

Še posebej je majica z napisom ali fotografijo dobrodošla in pogosta izbira na dogodku, kjer se praznuje okroglo obletnico rojstva, kot je na primer praznovanje abrahama.

Majice s potiski kar tako

Seveda pa še zdaleč ni nujno, da moramo majice s potiski nase navleči samo tedaj, kadar v krogu bližnjih kaj praznujemo. Oblečemo jih lahko tudi kar tako, v svojem prostem času, ko s prijatelji odidemo zgolj na kavo in prijeten klepet ob njej.

Similar Posts:

Author Image
admin