Delo od doma lahko tudi podjetju prinese veliko

Delo od doma lahko tudi podjetju prinese veliko

Imate manjše podjetje in se ves čas ukvarjate s tem, da pregledujete stanje na računu ter iščete nove in nove ideje za posel, vaši zaposleni pa so pridni in delo opravijo čisto namesto vas, tako da bi se vi lahko že povsem umaknili? Potem imate ogromno srečo, saj takih »srečkotov« ni veliko. V takem primeru se morate samo ukvarjati z motiviranjem zaposlenih in jih čim manj omejevati ter jim omogočiti delo od doma.

Velika večina zaposlenih vam zagotovo delo od doma ne zavrača, kar je za vas zagotovo prednost, saj stranke na ta način dobijo odgovor res hitro, ne čakajo na izdelek ali storitev po nekaj dni. Se vam ne zdi, da živite v raju? Če imate način za beleženje ur podjetja Špica, potem se zagotovo odlično počutite tudi vi, ne samo zaposleni, ki imajo zaradi tega veliko bolj fleksibilen delovni čas.

Kaj pa ko ga začnete omejevati?

Živite kot v raju, vašemu podjetju gre super, zaposleni se odlično počutijo, potem pa kar na enkrat kakšnemu od zaposlenih prepoveste delo od doma? Imate za to kakšen zares tehten razlog? Pa za takega motiviranega in privrženega podjetju zaposlenega ni pravi razlog za prekinitev te pravice povečanje družine, verjemite. V kolikor ste naredili to, ste naredili ogromno napako.

delo na domu

Zaposleni delo od doma seveda ne bo več opravljal, ampak ne samo to, tudi veliko manj motiviran bo, na delovnem mestu bo postal bolj počasen, manj odgovoren, postavljal si bo svoje prioritete … Kdo je tu zgubil največ? Podjetje, seveda. Zaposleni bo tistih 8 ur na dan že oddelal, ampak res samo oddelal. V kolikor imate v podjetju res dober tim, bo verjetno malo bolj motivirano delal zato, ker bo pomagal sodelavcev, pripadnosti podjetju pa ne bo več čutil.

Boste to ugotovili hitro?

Pravzaprav boste to težko ugotovili. Zakaj bi vam sam povedal, da zato ker delo od doma ne sme več opravljati, da mu je vseeno za vse? Zato dragi podjetniki, če želite živeti v raju še naprej, dovolite, da zaposleni opravi delo od doma, če je kakšna taka stvar, da sam čuti, da v podjetju »nabija« ure, doma pa je v nekaj urah delo končano.

Najslabše od vsega pa je zaposlenemu na podlagi posploševanja in izkušenj nekaterih drugih podjetnikov posplošeno reči, da zaposleni zaradi določenih okoliščin delo od doma ne more več opravljati, ker za delo porabi preveč časa.

Similar Posts:

Author Image
admin