Snežne avtomobilske verige za različne gume

Bodite pripravljeni na vse vremenske pogoje

verige-za-sneg

Vremenske razmere se lahko kaj hitro spremenijo. Čeprav ni rečeno, da pozimi ne bo prijetno vreme, temperature okoli ničle ali celo preko in minimalno snega, kot smo navajeni že nekaj zim, pa nas sneg lahko zasuje tudi nekje na poti ali pa bomo zimsko opremo potrebovali takrat, ko se bomo odpravili na katero od smučišč.


Zima v zadnjih letih pri nas ne kaže veliko zob. Pravzaprav je s snegom še kako škrta. Če dobro pomislimo, je dni, ko zapade veliko snega in so cestišča nesplužena tako malo, da bi lahko takrat celo ostali kar doma, pa ne bi porabili niti za en teden dopusta. Če imate celo takšno naravo dela, da si lahko delo preložite za kak dan ali ga opravite od doma, pa še toliko bolje. Pomislite pa, da se prične snežna nevihta ravno takrat, ko ste nekje od doma, morda pri stranki ali na kakšnem obisku. Kot bi mignil nas zamede, ceste niso splužene ali pa so kolikor toliko očiščene, ko pa se odpravimo na pot, se na cesti pred nami zgodi nesreča ali zdrs vozila in obtičimo v zastoju. Zastoji lahko pomenijo, da bomo na poti več ur dlje, kot smo to načrtovali in posledično lahko na cesto zapade večja količina snega, mi pa nimamo zimskih gum, avtomobilske verige pa smo pustili doma.

Različne možnosti za namestitev gum

To se v zadnjih zimah očitno dogaja vse pogosteje, saj sicer ne bi tolikokrat prebirali člankov iz črne kronike, ki govorijo o tem, da so šli ljudje na cesto nepripravljeni. Poznam vse več ljudi, ki imajo kar celo leto letne gume za avto ali pa M+S (torej nekakšna kombinacija zimskih gum, z gumami za slabe vozne razmere; M pomeni Mud, oziroma blato, S pa Snow, oziroma sneg). Prva izbira je odlična za skoraj vse vremenske razmere, razen seveda za sneg. V sneg se z letnimi gumami ne smete podati.

Sicer bodo na suhem cestišču prihranile kak liter goriva in prinesle malenkost tišjo vožnjo, a v snežnih razmerah so zares neuporabne. M+S so povprečne v vseh pogojih, testi pa so pokazali, da so še najslabše v dežju. Zimske gume niso primerne za vožnjo pri visokih temperaturah, saj je njihov oprijem slabši, avto bo glasnejši in poraba goriva višja. Uporabite jih zares samo pozimi. Avtomobilske verige so lahko torej odlična rešitev za vse tiste, ki zimskih gum sploh ne marajo. Preprosto jih vrzite v prtljažnik in uporabite takrat, ko se prične sneg močno oprijemati cestišča. Pomagale vam bodo tudi iz takšnih situacij, kjer se zaradi obilice snega tudi z M+S verjetno ne bi uspeli prebiti na cesto.

Da ne bi svojega vozila zamazali v notranjosti, kjer ga je težko in drago čistiti, uporabite avtomobilske gumijaste preproge.

Napredna tehnologija svetil za cestna vozila je izredno učinkovita pri ustvarjanju svetlobe in ne obremenjuje električnega sistema ter napeljave v vozilu.

Similar Posts:

Author Image
admin