Okrasni pokrovi platišč in njihov dejanski namen

Okrasni pokrovi platišč in njihov dejanski namen

V kolikor ste razmišljali, da bi opustili uporabo okrasnih pokrovov platišč, raje tega ne storite. Res je, da je njihova primarna naloga bolj dekorativne narave. Vendar imajo tudi velik varnostni namen, saj zaščitijo vijake, s katerimi so platišča pritrjena na avtomobil.

Prenovljen videz avtomobila

S to vrsto zaščite pnevmatik vsekakor polepšate splošni videz avtomobila. Lepi, novi in sijoči okrasni pokrovi, ustvarijo videz novega, modernega in prestižnega avtomobila. Živo barvo avtomobila lahko estetsko dopolnite tudi z živo barvo pokrovov. Kvalitetna trda plastika je na voljo v različnih dimenzijah, barvah in izvedbah. Na voljo so enobarvni, dvobarvni ali večbarvni modeli. Nekateri imajo tudi posebno poslikavo ali barvne vzorce.

Večja varnost v prometu

Pokrovi se tesno oprijemajo platišča in ga zaščitijo med vožnjo. Nepredvidene okoliščine v prometu, predmeti na cestišču, robniki in podobno, lahko zelo poškodujejo gume in vijake. Neravna vozna površina predstavlja veliko nevarnost za avtomobilsko podvozje in vijake. Pokrovi zaščitijo avtomobil pred kamenčki, umazanijo in prahom. Zaradi tega postajajo prava nujnost za vse lastnike avtomobilov.

Izboljšana kvaliteta vožnje

Vožnja po makadamski cesti ali asfaltiranem cestišču, polnem kamenčkov in druge nesnage, zelo škoduje vašemu avtomobilu. Z okrasnimi pokrovi boste izboljšali splošno varnost vašega avtomobila v prometu, izboljšali kvaliteto vožnje in poskrbeli za lep zunanji izgled vašega motornega vozila. Pomembno je, da ves čas kontrolirate, v kakšnem stanju so in jih po potrebi zamenjate. Pokrovi se enostavno in hitro namestijo na gumo. Zaradi cenovne dostopnosti si posamezniki kupijo več različnih izvedb, ki jih menjajo glede na vremenske razmere in svoje razpoloženje.

Zakaj odpadejo med vožnjo?

Vzrokov, zakaj okrasni pokrovi med vožnjo odpadejo, je kar veliko. Največji povzročitelji tega so neravne in luknjaste vozne površine. V kolikor boste zapeljali v globoko in strmo luknjo, bodite pazljivi, da ne poškodujete pnevmatik in zaščite. Drugi razlog je v tem, da so bili na pnevmatiko prvotno slabo nameščeni in so zaradi tresljajev med vožnjo izgubili oprijem ter odpadli. Tretji razlog pa je možno najti v slabi izdelavi izdelka in slabem prileganju na platišče. Raje že na začetku izberite malo dražje modele in prihranite denar na dolgi rok.

Similar Posts:

Author Image
admin