Taščin jezik je sobna rastlina s pokočnimi in koničastimi listi

Taščin jezik je sobna rastlina s pokočnimi in koničastimi listi

Obstaja mnogo rastlin, okrasnih ali tudi za zdravje uporabnih. Vsaka od njih ima svoje ime in nekatera so resnično zelo zanimiva in posebna. Tako kot je recimo taščin jezik, nekateri ji kar rečejo tudi hudičev jezik. Gre za rastlino s pokončnimi in koničastimi listi z belimi lisami. Znana je tudi pod drugimi jeziki, sicer malo manj, pa vendar. Bajonetka in progasta sabljika.

Prihaja iz Zahodne Afrike in Afričani iz njenih listnih vlaken izdelujejo tetive za loke. V feng šuju predstavlja rastlino, ki vzpostavlja harmonijo v prostoru. Je pa tudi odlična okrasna rastlina, ki deluje precej elegantno in se poda v različne prostore.

Posebnost taščinega jezika je tudi v tem, da odlično in zelo učinkovito čisti zrak. Ponoči vsrka ogljikov dioksid, podnevi sprošča kisik. Iz zraka odstranjuje tudi benzen in trikloretilen. Posledično odlično prispeva tudi k spancu. Ugotavljamo, da ne gre le za čudovito okrasno rastlino, pač pa tudi ima blagodejne učinke na prostor, zrak in tudi na naše zdravje. Ne glede na to, ali jo postavite v dnevni prostor, spalnico, na hodnik ali kamorkoli drugam.

Gre za rastlino, ki je zelo trpežna in odporna in uspeva tudi v pogojih, pri katerih drugim rastlinam to ne bi uspelo. Je zelo hvaležna, sicer zahteva določeno nego ampak zelo nezahtevna rastlina, za katero lahko skrbijo tudi tisti, ki morda niso vešči. Tako, da je dejansko izbira, pri kateri ne moremo zgrešiti. Ne glede na to, ali jo kupujemo zase ali v dar nekomu.

Tako rekoč ji pravijo, da je neuničljiva, je večna in je vedno »in«. Klasika, ki nikdar ne mine in ji ne namenjano veliko pozornosti, vsak prostor pa odlično popestri. Tudi pri nas obstaja kar nekaj različnih vrst rastline in tako skoraj ni možnosti, da zase ne bi našli primerne.

Če želite rastlino, pri kateri vas ne skrbi, kje jo postavite, kakšna je svetloba, vlaga, suh zrak, ipd., je taščin jezik zanesljivo prava izbira.

Pri rastlinah je dobro vedeti, da so nekatere zahtevnejše od drugih in bomo tako določenim morali nameniti nekaj več pozornosti, kot bi sicer kateri drugi. V kolikor si pa želimo takšne rastline, ki se bo zraven vseh naštetih lastnosti še odlično podala v vsak prostor, pa je izbira precej enostavna. Če uspeva v področjih Afrike in Azije, kjer so pogoji zraka in tudi drugih značilnostih veliko bolj neugodni, kakor pri nas, skorajda nemogoče, da tudi ne bi pri nas.

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin