Dobra jahalna šola razvija konja in jahača

Konjeništvo v današnjem času ponuja storitve, ki jih obsega jahalna šola, nudi pa tudi razna usposabljanja in terapije, ki so dobre za ljudi in konje. Konji so bitja, ki so nežna in pozitivna in njihova bližina nas takoj očara in dobro se počutimo v njihovi družbi. Posebno otroci so navdušeni nad to lepo živaljo in veliko časa si želijo preživeti v njihovi bližini, kar je seveda zelo pozitivno. Na otroka, ki je v obdobju razvoja in odraščanja, lahko konj zelo dobro vpliva in mu pomaga. Posebno jahanje ima pozitiven vpliv na odraščajoče bitje. Jahanje konja pomaga pri drži, pri kontroli ravnotežja in pri gibljivosti sklepov in utrjevanju mišic.

jahanje-konj-šola Zato postopamo pravilno, če otroka čim večkrat pripeljemo na jahanje v konjeništvo, da se s tem njegov razvoj še izboljša. Obstaja veliko jahalnih tečajev, nekateri so namenjeni tudi terapiji. Znana je hipoterapija, ki pomaga pacientom z nevrološkimi obolenji ali pri stanjih, kjer je opazna motnja gibanja, stabilnosti in ravnotežja. Fizioterapevt mora imeti pri tem dodatna znanja glede nevrološke obravnave pacientov in mora imeti izpit iz usposabljanja za dresuro jahanja. Pri tem lahko pacient hodi poleg konja ali sedi na njem. Na hipoterapijo napoti pacienta zdravnik, slaba stran te terapije pa je, da ta metoda še ni tako dobro razvita in ni dostopna vsakomur. Poleg te terapije je poznanih še nekaj drugih terapij.. S pedagoškim jahanjem vam konjeništvo pomaga in sodeluje s centrom za usposabljanje, delo in varstvo otrok z motnjami v razvoju. Ugotovili so, da jahanje pozitivno vpliva tudi na otroke z motnjami v duševnem razvoju, saj se jim s tem izboljša samozavest in samospoštovanje. Pozitivno vpliva tudi na razpoloženje, motivacijo, koncentracijo in zmanjšuje agresivno vedenje. Pozitiven je tudi vpliv na držo, ki se izboljša, povečuje se tudi gibljivost sklepov. Mnogo ljudi, ki se ukvarja s konjeništvom ponuja različne vrste terapij, ki bi pomagale človeku in mu omogočile lepše in mirnejše življenje. V kakovostnih konjeniških centrih bodo s prirejanjem jahalnih tečajev poskrbeli tako za izkušene jahače, kot tudi za začetnike. Obstaja tudi šola jahanja, v katero se lahko vpišejo različni navdušenci jahanja..Čisti začetniki se bodo morali spoznati z osnovami konjeništva , seznanili se bodo z nego konj in osnovami jahanja in počasi, s pomočjo učitelja, bodo sedli na konja. Bolj izkušeni jahači pa bodo uživali v jahanju konja izven ograde.
https://www.youtube.com/watch?v=Z6DlrJE4_Fs
Jahalne šole nudijo svojim učencem veliko možnosti, da do potankosti spoznajo ta lep šport in koristi, ki jih prinaša. Konji v kakovostni jahalni šoli so dobro preskrbljeni, redno ujahani in izšolani in sodelovanje z njimi bo vsekakor vplivalo pozitivno na vsakogar, ki si želi koristno preživeti svoj prosti čas in se sprostiti v družbi teh plemenitih živali, ki so rade v družbi človeka, saj nagonsko čutijo, da so drug drugemu potrebni in da je skupno druženje nekaj lepega in koristnega za obe stani, saj ob skupnih srečanjih uživajo ljudje vseh starostih kot tudi konji, ki so tako kot ljudje, različnih značajev, ki ga radi v jahalnih šolah pokažejo in opozorijo nase.

 

prehrana za pasje mladiče

Pasji mladiči – kako na najboljši način poskrbeti zanje

Dejstvo je, da v življenju pasjih mladičkov ves čas prihaja do neznanskih vedenjskih in seveda tudi do telesnih sprememb. Pri tem jim lahko v veliki meri pomaga že prehrana, ki pa mora biti seveda kar se da dobro prilagojena njihovim specifičnim razvojnim potrebam.

Similar Posts:

Author Image
admin