Načrtovanje nosečnosti in zanositev

Načrtovanje nosečnosti in zanositev

Načrtujete nosečnost? Bi s partnerjem čim prej želela postati starša? Potem si gotovo želite, da bi zanositev nastopila čim prej! Vendar pa žal ne gre vedno vse po načrtih in mnogo parov se srečuje s tem, da kljub trudu do nosečnosti nikakor ne pride. Zanositev tako nikakor ni nekaj samoumevnega, zaradi česar jo je pametno načrtovati in se nanjo skupaj s partnerjem čim bolje pripraviti. Če ste recimo v težkem in napornem življenjskem obdobju, pod velikim stresom, nenehno bolni, potem morda ni pravi čas za zanositev oziroma bo do nje verjetno veliko težke prišlo, kot če ste v odličnem fizičnem stanju.

Kako pospešiti zanositev?

Če želimo, da nastopi zanositev, mora najprej priti do oploditve, na kar moramo svoje telo čim bolje pripraviti. Dobro je, če prenehamo s kajenjem, prav tako pa naj z njim preneha partner, enako pa velja tudi za uživanje alkohola. Treba je paziti na to, da skrbimo za fizično aktivnost in zdrav življenjski slog, predvsem pa se je dobro izogibati stresu in k želji po partnerstvu pristopiti čim bolj mirno in brez prevelikih pričakovanj, da bo do oploditve prišlo že kar takoj.

Preberite si še naslednji članek: Z opornico preprečimo poškodbe rok pri športu in delu

Individualno izdelana statična opornica za roke služi samo podpiranju določenega predela ali cele roke, denimo pri nekaterih vnetjih ali pri sveži poškodbi, udarcu – zvinu, če je oteklina velika in pacient še ne sme gibati in ni potrebno imeti mavca. 

Kaj vse vpliva na oploditev?

Na oploditev oziroma zanositev vplivajo številni faktorji, med katerimi so na primer:

  • čas spolnega odnosa,
  • kakovost semenske tekočine in aktivnost semenčic,
  • stopnja plodnosti obeh partnerjev,
  • hormoni,
  • psihično in fizično stanje obeh partnerjev,
  • stres,
  • plodni dnevi.

Poskrbite za to, da bo nosečnost nastopila prej!

Za to, da bo zanositev nastopila čim prej, pa lahko poskrbite tudi z ustreznimi prehranskimi dopolnili, v katerih so tiste snovi, ki jih vaše telo potrebuje za to, da tvori vse potrebne hormone in se dobro pripravi na zanositev. Še bolje je, če takšna prehranska dopolnila jemljeta oba partnerja, saj lahko nekatera prehranska dopolnila povečajo tudi kakovost semenske tekočine. Predvsem pa se morata oba partnerja zavedati, da načrtovanje starševstva ne sme biti podrejeno samo cilju, ampak je važna tudi pot do njega – torej gre za čas, ko se lahko maksimalno posvetita drug drugemu. Tako bo – v primeru, da za to ni nobene zdravstvene prepreke – zagotovo tudi zanositev nastopila prej.

Similar Posts:

Author Image
admin