Preprečimo poškodbe rok pri športu in delu

Preprečimo poškodbe rok pri športu in delu

Vsako leto mnogo ljudi poškoduje različne dele telesa pri delu ali športni aktivnosti. Poškodbam gležnjev in drugih mišic v telesu so večinoma izpostavljeni športniki. Enako velja za razne druge atlete, ki od svojega telesa zahtevajo veliko. Je pa tudi res, da se starejšim ljudem lahko pripetijo razne poškodbe zapestij in drugih delov telesa, zaradi padcev in nepravilnih gibov. Z uporabo opornice za roko je možno oboleli del roke ali zapestja stabilizirati. S tem pa močno zmanjšamo bolečino in omogočimo hitrejše celjenje. Lahko pa jo nosijo tudi športniki in vsi drugi posamezniki, ki želijo dodatno oporo za mišice v svojih rokah pri raznovrstnih aktivnostih.

Opornica za roko
Z uporabo opornice za roko je možno oboleli del roke ali zapestja stabilizirati.

Komolci so velikokrat izpostavljeni raznim poškodbam

Človeško telo je zasnovano tako, da uporablja mehanične sklepe pri premikanju udov. Te pa so pri športu in drugih dejavnostih izpostavljeni raznim poškodbam. Mišice v roki se pri naglih premikih hitro lahko natrgajo ali pretegnejo. To povzroči zatekanje sklepa, ki je lahko dokaj boleče. V tem primeru nam lahko pomaga opornica za roko, ki olajša mišicam potek samega celjenja. To stori tako, da naši roki nudi strukturno oporo, ki pospeši proces celjenja. 

Veliko športnikov nosi opornico za nogo ali roko, saj tako preprečijo nenaravne gibe svojih udov. S tem zmanjšajo možnost nastanka poškodb, kar jim omogoča višjo telesno zmogljivost.

Opornice za roko komolca preprečijo nastanek poškodb

Poškodbe komolcev so izredno pogoste pri ljudeh vseh starosti in poklicev. Temu je tako, saj se velikokrat zgodijo pri vsakodnevnih aktivnostih. Dvigovanje škatel, nerodni premiki udov, naključni padci in druge situacije hitro pustijo naš komolec v bolečem in zateklem stanju. Z opornico za roko komolca pa lahko ublažimo bolečino in oteklost, ki jo začutimo pri udarcih in prekomernem naprezanju mišic v rokah. 

Športniki so velikokrat izpostavljeni poškodbam komolcev pri raznovrstnih športih. To so lahko košarka, nogomet, tenis ter vse športne discipline, kjer so nujni ponavljajoči gibi rok ali nog. Z opornicami pa zmanjšamo možnost nastanka poškodb, zaradi ponavljajočih se gibov. To je tudi razlog, da strokovnjaki priporočajo nošnjo športnih opornic za amaterske in profesionalne športnike.

Stabilizacija zapestja ali komolca prepreči nadaljnje poškodbe

V primeru raznovrstnih nezgod oziroma poškodb rok posameznika se lahko zgodi, da začasno mišice oslabijo. To je predvsem opazno v primerih zlomov in bolj resnih zdravstvenih zapletih, saj prizadetega uda ne moremo več uporabljati do enake mere kot prej. To povzroči oslabljenje mišic, kar izpostavi našo roko nadaljnjim poškodbam. Opornica za roko, ki stabilizira komolec ali zapestje, pa stabilizira tudi mišice in kosti. Tako omogoča hitrejše celjenje in prepreči, da bi prišlo do nadaljnjih zapletov z našim zdravjem. Seveda moramo biti zelo previdni pri uporabi roke, kjer je nameščena opornica, če jo nosimo, ker smo utrpeli poškodbo.

Preberite si še naslednji članek: Izguba teže zaradi bulimije

Bulimija je motnja hranjenja, za katero so značilna obdobja izrazitega prenajedanja, ki mu največkrat sledi zavestno sproženo bruhanje. Najpogostejši simptom bulimije je kompulzivno prenajedanje.

Similar Posts:

Author Image
admin