Escape room za adrenalin v krvi

Ste takšen človek, ki potrebujete doživetje in uživate v adrenalinskih opravkih? Potem je zagotovo escape room oziroma po slovensko soba pobega tista, ki vam bo pognala kri po žilah. Za kaj pravzaprav gre? Escape room je neka vrsta igre, ki združuje detektivske veščine ter je hkrati polna adrenalina. Pomembno je, da igre urejamo v skupini ter delujemo povezano. Ne le, da je igra zelo pomembna za prijatelje ali znance, tudi za sodelavce. Veliko podjetij uporablja escape room kot del teambuildinga in krepitve dobrih odnosov ter zaupanja med njimi. Escape room je soba, kamor je zaklenjena skupina ljudi.escape room the key

Escape room – kakšne so naloge?

Escape room od udeležencev oziroma od skupine ljudi, ki je zaklenjena, ponudi različne predmete, s pomočo katerih morajo v določenem času razrešiti uganke. Pomembno pri tem je timsko delo ter logično razmišljanje. Ekipa mora uspešno rešiti uganke, odkleniti ključavnice, poiskati sledi ter dešifrirati kode v podanem prostoru. Običajno je na voljo zgolj 60 minut za rešitev vseh ugank. Zaradi tega je ključnega pomena ravno to timsko delovanje ter dobro razmišljanje vsakega posameznika. Vse igre pa so zasnovane tako, da temeljijo na kar največji pustolovščini in v tem smislu so opremljene tudi sobe.

Escape room – zgodovina

Escape room izvira iz Silicijeve doline, katero so zasnovali programerji. Vse to izhaja iz leta 2006, kot navdih pa so na izjemno učinkovit način uporabili pisateljico Agatho Christie in njene dogodivščine v knjigi. Ne le, da je soba postala zelo popularna med podjetji in posamezniki, marveč je postala hkrati prava turistična atrakcija. Zaradi tega so se odločili, da bodo odprli različne escape roome po celotnem svetu in tako je prišla tudi v Slovenijo.

Največji projekt za team building pa je lociran tudi v naši sosednji Italiji in na Hrvaškem, kjer ravno tako žanje veliko uspeha. Vsi tisti, ki so že kdaj stopili v magičen svet pustolovščine in reševali različne uganke, so povsem navdušeni nad idejo ter celotno izvedbo. Da pa je adrenalin kar se da na vrhuncu, so vsi udeleženci časovno omejeni. Tako ni prostora za razmišljanje o ničemer drugim, kot le o podanih nalogah in čim hitrejši izvedbi.

Similar Posts:

Author Image
admin