Door to door (od vrat do vrat)

V sodobnem gospodarstvu obstaja več konceptov dostave. Vsako poslovanje po spletu zahteva tudi dostavo.blaga in eden izmed konceptov dostave je tudi “od vrat do vrat”.

Na kratko bi lahko koncept dostave najlažje pojasnili kot dostavo, ki poteka od praga naročnika, do vrat stranke. S tem ima naročnik kar najmanj dela.

Konceptu se v tujini reče »door to door« (več na http://kurircek.si) in gre za idejo, ki je uporabna predvsem za odpošiljanje vrednih predmetov in večjih količin. Poleg tega, da nimate dela z odpošiljanjem na pošti, pa je dobra še ena lastnost dostave. Vemo kdo je tisti, ki dostavlja in če pošiljka ne dospe na cilj, vemo kdo je za to odgovoren.

Izmed vseh načinov dostave pa je dostava od vrat do vrat tudi malo dražja. Navsezadnje pride kurir po vašo pošiljko k vam domov in jo dostavi naslovniku.

Ali je vredno denarja?

Dostave paketov so že tako kar drage. Dejansko je edino smiselno, da z izvajalcem dostave sklenete kako večjo pogodbo in s tem drastično znižate stroške dostave. S tem vam dosti prej pride v poštev tudi tehnika dostave od vrat do vrat, ki je, kot smo omenili zelo privlačna za naročnike.

Enkratno naročilo tovrstne logistike je primerno za posameznike, za spletne trgovine pa le, če imate zalogo tam kjer tudi poslujete. S tem lahko kurirja pričakate na vratih in mu izročite paket, ki ga lahko on potem dostavi vaši stranki.

Dostava »door to door« pa je primerna tudi za prenos pomembnih paketov, saj je varnost tovrstnega prenosa višja, kot če bi uporabljali kak drug pristop.

Sklep

Vsekakor je možnost dobiti paket od vrat do vrat zelo vabljiv. Možnosti, da gre kaj narobe z dostavo so majhne in strošek glede na varnost je tudi nizek. Vsekakor je dobro razmisliti o tipu dostave, ki se ga poslužujete.

Zanimivo je, kako se razvija trg logistike in kaj vse nam ponuja. Skoraj vsako leto najdemo kak nov pristop, ki nam omogoča se več luksuza in ugodnosti, morda pa tudi nižje stroške.

Upam, da smo vam s tem člankom lahko podali temeljna dejstva tovrstnega pošiljanja paketov, če pa želite pa nas več povprašajte v komentarjih!

Similar Posts:

Author Image
admin