Zakaj rad delam s padalsko vrvjo

Paracord, tako imenovana padalska vrvica je odlična za delo z vozli. Če radi izdelujete stvari s pletenjem, vozli, ali pa imate radi kvalitetno vrv, potem je Paracord prava vrv za vas.paracord zapestnica

Kot omenjeno je vrv zelo primerna tudi za tiste, ki potrebujejo zanesljivo vrv. Kot taka je Paracord zelo zmogljiva vrv. Drži čez 250 kg, odporna je na vodo in se da tudi razstaviti, če potrebujete manjše vrvice. Zato se dosti uporablja tudi za pripravo pred nesrečami in za preživetje v naravi. Je najbolj cenjena vrv ko se gre za kampiranje v divjini in omogoča opravljanje mnogih nalog. Torej, kaj lahko počnemo z Paracord vrvjo?

padalska vrvica

  • lovimo živali
  • ribarimo
  • gradimo zavetje
  • popravljamo oblačila
  • improviziramo nosila

Skratka, vrv je zelo uporabna. Na spletu lahko najdete ogromno nasvetov in uporab za to vrv. Postala je zelo popularna, še posebej pa postaja popularna, ker se tudi v Sloveniji pojavlja vse več zanimanja za izdelavo stvari iz Paracorda. Tako se je razširila izdelava zapestnic, pasjih ovratnic, pasov in tudi obeskov za ključe. Nekateri slovenci že imajo spletne strani, kjer se da tovrstne izdelke tudi kupiti. Brez dvoma pa jih je zabavno tudi izdelovati, zato si mnogi kupijo paracord, da lahko delajo z vozli. Ne samo da je občutek ko izdelaš vozel super, je tudi zelo pomirjajoče, kar pomeni, da je zelo primeren hobi za tiste, ki so pod veliko stresa, zato ga uporabljajo tudi žrtve tako imenovanega postravmatskega sindroma (PTSD).

 

Paracord ni drag (http://www.paracordshop.si/paracord-550-padalska-vrvica/), dobite ga pa tako na spletu, kot tudi nekaterih Airsoft in podobnih trgovinah. Vsekakor se vam ga en sveženj splača vzeti s seboj, ko se odpravite kampirat. Pride zelo prav pri postavitvi šotora, lovu, popravilih itd.

 

Še par idej za izdelke:

 

 

 

 

Similar Posts:

Author Image
admin