Povezava spletne trgovine s poslovodnimi programi (Pantheon, Vasco, minimax, E-racuni)

Večina majhnih podjetij, ki se odločijo za spletno prodajalno, prične z izdelavo povsem preproste spletne trgovine, v kateri je manjši nabor izdelkov, torej ni veliko težav z urejanjem poslovanja. Z lahkoto lahko sledimo dnevnim prodajam, izdajamo račune, preštevamo zalogo in po potrebi naročamo več izdelkov.spletna-trgovina

Ko se ponudba poveča in še zlasti v primeru, da ponujamo v prodajalni bolj „drobne” izdelke, pri katerih so povsem običajna naročila, ko vsak nakup prinese dejansko prodajo več izdelkov naenkrat, pa je že treba razmisliti o tem, ali si ne bi veljalo poslovanja olajšati – in to nam lahko omogoči povezava spletne trgovine s poslovodnimi programi (Pantheon, Vasco, minimax, E-racuni).
Poglejmo si povsem praktičen primer.
Pri nas se je pred kratkim oglasila stranka, ki je imela na začetku skromno spletno prodajalno s hlačami. V svoji ponudbi je imela zgolj eno blagovno znamko, ta pa je imela vsako sezono manjšo kolekcijo oziroma tudi nikoli ni naročila vsega. To je pomenilo, da ješlo vserga skupaj za do 15 različnih modelov hlač, ki so bile vedno na voljo zgolj v štirih različnih velikostih. Ob začetku poslovanja ni poskrbela, da bi ji bila na voljo tudi povezava spletne trgovine s poslovodnimi programi, saj je bilo to že pred kar precej leti in ji takrat te možnosti postavljavci spletne trgovine niso niti predstavili. Sedaj, ko se je njena trgovina uspešno širila in je imela v njej še tri dodatne blagovne znamke s pestrim naborom izdelkov, pa je prišlo do težav. Večino svojega delovnega časa je porabila za to, da je natančno izdajala račune za kombinacijo hlač, majic in drobnih modnih dodatkov, v točno določenih barvah in točno določenih velikostih. In tako enostavno ni šlo več naprej, saj je ves čas živela v strahu, da bo naredila kaj narobe, da se ji zaloge ne bodo ujemale, da ne bo pravočasno poskrbela za naročanje izdelkov, ki jih pričenja zmanjkovati, ali pa, da bo nenazadnje komu izstavila napačen račun.

Zavedla se je, da je zato potrebna nadgradnja ali pa povsem nova spletna trgovina in povezava spletne trgovine s poslovodnimi programi. Seveda smo se z veseljem lotili dela, kajti povezava spletne trgovine s poslovodnimi programi (Pantheon, Vasco, minimax, E-racuni) je danes nekaj povsem običajnega, brez česar si poslovanja spletnih prodajaln sploh ni več mogoče predstavljati. In ko smo poskrbeli za vse, kar je želela, je bila več kot srečna – povedala je, da zdaj med delavnikom včasih celo brez slabe vesti skoči na kavo s prijateljico, saj ima za skoraj sto odstotkov manj dela s „papirologijo”. Vse, za kar mora skrbeti, je iskanje novih, zanimivih blagovnih znamk in dogovarjanje z njimi za sodelovanje, za naročanje, ter pakiranje in odpremo izdelkov. Vse ostalo pa se tako rekoč uredi samo od sebe.

Similar Posts:

Author Image
admin