Kaj pomeni reseller gostovanje?

Eden izmed oblik spletnega gostovanje je tudi reseller gostovanje. Včasih lahko naletimo tudi na slovensko zloženko »gostovanje za nadaljnjo prodajo«, vendar pa se v večini primerov uporablja kar angleški izraz. In v čem se omenjena oblika storitve razlikuje od drugih tipov gostovanja? Predvsem v tem, da zatem, ko gostovanje zakupimo, le-tega lahko prodajamo dalje. V nadaljevanju si oglejmo, kako poteka celoten postopek.reseller-gostovanje

Prične se tako, da obiščemo spletno stran ponudnika gostovanja, ki ima med svojimi storitvami našteto tudi reseller gostovanje. Ko storitev zakupimo, dobimo dostop do nadzorne plošče (npr. WHM), kjer lahko ustvarjamo poljubne pakete, ki jih nato prodajamo končnim naročnikom. Nadzorna plošča nam nudi tudi odličen nadzor nad upravljanjem strežniškega prostora, nadzor nad prejetimi plačili ter vsem ostalim, kar je povezano z naročili naših strank.
Reseller gostovanje nam omogoča ustvarjanje spletnega zaslužka, saj cene paketov določamo sami. Če na primer zakupimo gostovanje za 50 € na mesec, prodaja paketov končnim naročnikom pa nam prinese 100 € na mesec, vsak mesec zaslužimo 50 €. In če imamo mnogo večje število naročnikov, si s prodajo storitve lahko zagotovimo kar lep (dodatni) zaslužek.
Morda bi znali na vprašanje, komu je reseller gostovanje še najbolj pisano na kožo, znali odgovoriti že sami. Ste odgovorili z »izdelovalcem spletnih strani«? Seveda, spletno gostovanje za nadaljnjo prodajo je v prvi vrsti namenjeno agencijam in raznim samostojnim podjetnikom, katerih primarna dejavnost je izdelava spletnih strani. Naročniki spletnih strani namreč zelo radi vidijo, če jim nekdo poskrbi prav za vse, kar je potrebno imeti za predstavitev na spletu. Poleg same spletne strani pa je, kot najbrž že veste, potrebno imeti tudi registrirano domeno ter zakupljen prostor na strežniku. Zakupu strežniškega prostora pa pravimo spletno gostovanje.

https://www.youtube.com/watch?v=_oF9YJ7xU9o
Ali tudi sami izdelujete spletne strani? Zakaj ne bi preizkusili, kako se reseller gostovanje obnese v vašem primeru? Sicer je začetek vedno težak, a ko se vam enkrat nakopiči nekaj naročnikov, boste na enostaven način prišli do dodatnega mesečnega zaslužka.

Similar Posts:

Author Image
admin