Selitveni servis je pomemben faktor pri selitvi

Štiri pogoste napake med selitvijo.

4. Pozabite na kosmatinčka.

Poskrbeli ste za vse: spremembo naslova, nove dokumente, prevoz in selitev pohištva in imetja, vaš prevoz… Pozabili pa ste na štirinogega spremljevalca! Tudi kuža se mora preseliti, vendar pa ga ne morete pustiti, da ga selilci stlačijo v kombi. Pred selitvijo obiščite veterinarja in se prepričajte, da je bil redno cepljen, da je čipiran in da ima veljavne dokumente. Če boste potovali z letalom, ladjo ali pa bo le dolga vožnja z avtomobilom, se pozanimajte o nasvetih za potovanje in zagotovite, da bo primerno nameščen in varen. Vedno imejte pri sebi njegov dokument, sploh če boste prečkali mejo. Na koncu poti ga pustite, da se privadi na novo okolje in mu privoščite kakšen posladek.

3. Pozabite na rastline in njihove potrebe.

Marsikateri selitveni servis noče prevažati rastlin, sploh, če gre za daljše razdalje. Če boste vi prevzeli to nalogo, rastline kakšen teden prej prestavite v nelomljive, plastične lončke, ki so primerni za prevoz. Na dan prevoza jih tudi ustrezno zaščitite, lahko jih zavijete v folijo ali pa vsako posebej date v vrečko. Če se izkaže, da rastlin ne boste mogli preseliti, jih podarite prijateljem, kakšni šoli ali pa domu za upokojence.

2. Pozabite pospraviti hišo.

Sprijaznite se, v vaši hiši je ogromno stvari, ki jih niste in jih ne boste potrebovali. Zato kakšen mesec pred selitvijo temeljito preglejte vašo hišo ali stanovanje in se znebite stvari, ki bi se jih morali že zdavnaj. Tako boste zmanjšali stroške selitve in si prihranili kar nekaj dela v novem stanovanju. Naj vsak član družine to stori v svoji sobi, uporabne stvari pa lahko date na garažno razprodajo ali pa jih podarite ljudem, ki bi jih potrebovali.

1. Pozabite na »kit za preživetje«.

Selitev je dolga in naporna, zato v novem domu ne boste imeli časa brskati po škatlah in kovčkih, če se boste hoteli preobleči ali pa umiti zobe. Zato si pripravite nekakšen »kit za preživetje«, ki naj vključuje pribor za osebno higieno, nekaj rezervnih oblek, pižamo, škarjice, svetilko (nikoli ne veste!), zemljevid novega mesta, milo, kavo, toaletni papir, pasjo hrano, knjigo z naslovi in seveda denarnico ter dokumente. Ne pozabite tudi na nekaj denarja za napitnino selilcem in seveda za težko prisluženo dostavo pice v vaš novi dom!

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin