Za praznjenje greznic je potrebno redno skrbeti

Praznjenje greznic naj bi se izvajalo nekje na 3 leta in je za to tudi potrebno redno skrbeti. Komunalni uslužbenci imajo na začetku leta sestanek, v katerem določijo predviden plan in datume za praznjenje greznic. Tako boste tudi vi na začetku leta po pošti obveščeni o vašem datumu in uri, ko bodo komunalni delavci prišli, da vam izpraznijo vašo greznico. Vaša edina naloga pa je, da imate na določen datum, očiščen in dostopen dovoz do vaše greznice, ki jo bodo praznili.praznjenje greznic

Praznjenje greznic in odpadne snovi

Odpadna voda in greznične gošče vsebujejo tudi veliko snovi, ki so škodljive tako zdravju, kot naravi in jih je potrebno ustrezno odstraniti. Komunala mora po predpisih z njimi ustrezno ravnati in jih najprej spustiti skozi čistilno napravo in s tem tudi onemogočijo, da bi te snovi škodovale nam in naši naravi. Za naše okolje je potrebno dobro skrbeti, saj je ta vir našega življenja in brez čiste narave in vode, vsekakor nebi preživelo nobeno živo bitje. Poleg samega praznjenja greznic, pa vam lahko komunalni uslužbenci očistijo tudi vaše cevi, v katerih se velikokrat naberejo kakšne usedline, pesek ali pa mulj, ki se lahko na vašo željo odstrani. S pomočjo vrtenja pri praznjenju, se črpajo tudi usedline iz kanalov in cevi. Nato pa se od vsega tega ločijo voda in odpadek, ter se na ustrezno deponijo odpeljejo usedline in s tem onemogočijo onesnaževanje okolja. Vse te snovi in odpadki ne smejo biti nikjer drugje, kot na ustreznem neoporečnem mestu, kjer ne ogroža ne zdravja in ne okolja.

Praznjenje greznic na kmetiji

Vsa kmetijska gospodinjstva, ki se ukvarjajo z živinorejo, pa so do praznjenja greznic opravičene, saj lahko goščo iz lastne greznice zmešajo z gnojnico in po šestmesečnem skladiščenju to tudi porabijo, kot gnojilo v kmetijstvu. Pravilo pa je, da ne smejo nikjer uporabiti za gnojilo v kmetijstvu le greznico. Za kmete je zelo pomembno, da se predpisanih pravil in dogovorjenega roka strogo držijo, saj jih lahko v nasprotnem primeru inšpektorji kontrolirajo. Če bodo opazili, da se nista držali vseh predpisov, vam lahko zaračunajo precej visoko globo, ki pa bi lahko samo kmetijstvo precej oškodovala.

https://www.youtube.com/watch?v=11riKKE4o84

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin