Pestra izbira hladilnih sistemov za avtomobile

Pestra izbira hladilnih sistemov za avtomobile

Če se denimo števec temperature na vašem vozilu preveč hitro dviga in seveda nočete obstati nekje ob cesti ter od tam klicati mehanika, potem potrebujete nekaj iz ponudbe, v kateri so na voljo tudi hladilni sistemi za avto. Izbira slednjega je v specializiranih trgovinah z avto opremo zelo pestra in široka, zato jo boste morali pred nakupom primernega izdelka precej temeljito pregledati in seveda poskrbeti za najprimernejšo izbiro.

Kategorija izdelkov hladilni sistemi za avto vključuje hladilnike vode, hladilnike zraka, različne grelce kabin. Vemo, da vsak avtomobilski motor za nemoteno delovanje potrebuje določeni hladilni sistem. Ta se razlikuje glede na vrsto motorja – bencinski ali dizelski.

Kaj je hladilnik vode?

Hladilni avtomobilski sistemi med drugim torej vključujejo tudi hladilnik vode. Ta velja za enega od temeljnih delov bencinskega motorja. Njegova glavna naloga je, da dobro služi odvajanju toplote, ki nastaja v motorjih z notranjim izgorevanjem. Zrak poskrbi za ohladitev hladilnih reber na hladilniku. Ta pa skrbijo, da se avtomobilski motor preko hladilne vode lahko nenehno ohlaja.

hladilni sistem za avto - komponente
Hladilni sistem obsega vrsto kanalov, vlitih v blok motorja in glavo valja, ki obdajajo zgorevalne komore s krožečo vodo ali drugo hladilno tekočino za odvajanje odvečne toplote, radiator, ki sprejema in hladi vročo tekočino iz motorja, centrifugalno vodno črpalko, s katero kroži hladilna tekočina, termostat, ki vzdržuje stalno temperaturo s samodejnim spreminjanjem količine hladilne tekočine, ki prehaja v radiator, in ventilator, ki črpa svež zrak skozi radiator.

Pomemben je tudi hladilnik zraka, ki pride v poštev zlasti pri turbo dizelskih motorjih. Njegova poglavitna naloga je, da se ohlaja vroči zrak. Ta preko turbine prihaja iz motorja. Bistvo povedanega je torej, da je hladnejši zrak bolj bogat s kisikom. Posledično mora motor iztisniti več moči.

Za kaj skrbijo grelci kabine?

Sistem hlajenja za avto vključuje tudi grelne kabine, ki skrbijo torej za gretje kabine v hladnejših dnevih leta.

Če imate okvaro avtomobila, ali pa je treba kakšen del zamenjati so vam na voljo rezervni deli za avto po dobrih cenah!

Znak za okvaro tega avto dela pa je neprijeten vonj. Ta se prične širiti, ko se vključi naprava.

Similar Posts:

Author Image
admin