Vgradne omare so vse boljše

Kolega je pri nekem mizarju naročal police za velik vmesni prostor, ki je bil povsem neizkoriščen. Pregledala sta prostor, ga izmerila, na koncu pa je mizar odšel domov in se vrnil čez nekaj časa s predračunom. Police bi stale toliko in toliko, boljši materiali še malo več, a prej bi bilo potrebno prostor še obdelati, če bi želel imeti na stropu lučke, ki bi mu ta temen del stanovanja osvetlile. Prostor je bil lep in poravnan in vse skupaj je postalo predrago in nesmiselno.vgradne-omare-so-vse-boljse

Naročiti ali kupiti

Prišla pa je nova ideja – omara! Vgradne omare so precej popularne, v zadnjih letih pa ponujajo veliko več rešitev, kot včasih, ko so bile praktično samo stene, vrata in police in obešalniki. Že predali so bili redki, danes pa so pogosti, izvlečne pa so tudi police, ki so s tem pridobile na praktični vrednosti, saj ne rabite več dobesedno zlesti v omaro, da bi prišli do nekega kosa oblačila.
Vgradne omare je marsikdo naredil tako, da je pritrdil samo police in naredil zunanja vrata in jih zaprl. V tem sam ne vidim prav nobenega smisla, saj so stene ostale odprte in so bile hitro podvržene raznim plesnim pa tudi čiščenje je veliko težje, kot pri dobro obdelanem lesu, ki je tudi odličen izolator. Tako je padla ideja na plodna tla tudi pri mojem kolegu. Rešitev bo prinesla vgradna omara!

Prednosti vgradnih omar je res veliko

Vgradne omare lahko pridejo v vašo sobo z vsemi stenami, pa tudi notranjo razsvetljavo in namesto navadnih vrat, se lahko pritrdi drsna, ki so nekaj dražja, a vendar privarčujejo veliko prostora in so veliko bolj praktična, ko se po prostoru gibljejo še druge osebe. Nanje se lahko pritrdi tudi veliko ogledalo, kar je zopet odlična rešitev, ki navidezno poveča prostor, ga tudi osvetli, če imate na zunanji strani dobro svetlobo, pa še modno revijo imate lahko pred njim, ker verjetno boste hoteli videti ali vam obleka paše, če je kravata pravilno zavezana in če je krilo primerno dolgo – ali kratko.

Vgradne omare so super in praktična rešitev, a znajo biti zelo drage, zato se je pametno zanje odločiti v salonih pohištva, kjer prodajajo že končne rešitve. Pri tem boste dobili dodatne ideje, hkrati pa tudi več rešitev za precej nižjo ceno, kot če nekaj izdelujete povsem sami ali z mizarjem od začetka. Vgradne omare vam bodo priskrbele tudi veliko prostora v drugih delih stanovanja, saj boste lahko vanje zares veliko pospravili. Največkrat se namreč razprostirajo čez cele stene in vsaj 50 ali celo do 80 cm v globino prostora, kar pomeni, da bodo lahko nosile cele kubike različnih predmetov ali oblačil.

Če živite v hiši in morate poskrbeti za praznjenje greznice, si preberite še naslednji prispevek.

Similar Posts:

Posted in Dom
Author Image
admin