Kako izbrati najbolj primeren sesalnik?

Kako izbrati najbolj primeren sesalnik?

Sesalniki so nepogrešljivi pripomočki pri čiščenju. Lahko jih uporabljamo doma, na delovnem mestu in tudi v bolj zahtevnih okoljih. V veliki meri pripomorejo k izboljšanju delovnih pogojev in nam zagotavljajo standarde kakovosti.

Ko se odločamo za nakup povsem novega sesalnika, pa moramo biti pozorni na kar nekaj zadev. V nadaljevanju si bomo pogledali, katere so najpogostejše razlike med sesalniki, ki nam jih trenutno ponuja sodobni trg.

Najpogostejše razlike med sesalniki

V prvi vrsti se sesalniki med seboj razlikujejo po zgradbi. Lahko so sestavljeni iz enega kosa in so pomični ali stacionarni. Poznamo pa tudi take, ki so razdeljeni na več modulov. Pomembna razlika je tudi v filtrirni enoti. Pri tem ločujemo sesalnike, ki imajo žepaste filtre, filtrske vložke, ploščate filtre ter podobno.

Sesalniki se med seboj razlikujejo tudi glede na razrede prahu. Pomembno jih je razlikovati tudi glede na njihovo moč ter trajanje delovanja.

Najbolje je, da si izberete sesalnik z manjšo močjo, toda večjo površino filtra. Pazite tudi pri dolžini sesalne cevi. Upoštevajte zmogljivost filtra pri ločevanju, da vaš izbrani sesalnik ne bo sprejemal prahu in ga potem v veliki količini spet oddajal nazaj v okolico. Če je prah, ki ga sesate, škodljiv, potem je najbolje, da se odločite za absolutni filter. Če je prah okoli vas potencialno eksploziven, potem vam priporočamo, da si izberete sesalnik B1.

Pomoč prodajalca

Če s kupovanjem sesalnika nimate posebnih izkušenj, potem vam pri tem v veliki meri lahko pomagajo izkušeni prodajalci, ki vam bodo hitro znali povedati, kaj je najbolje za vas. Seveda jim boste morali povedati vsaj okvirne želje. Vrhunske ekstrakcijske sesalnike lahko izbirate tudi v spletni trgovini Pričaraj.si, ki ponuja še številne druge izdelke za vaše domove ter podobne objekte. Tudi na tem prodajnem mestu ste lahko deležni primerne strokovne pomoči, obenem pa vas bo presenetila še zelo nizka cena.

Similar Posts:

Author Image
admin