Tehnološke novice

Philipsovi monitorji za visto

Z dvema novima širokozaslonskima modeloma, 20-palčnim (51 cm) in 22-palčnim (56 cm), ki sta optimizirana posebej za izkušnjo Microsoftovih windows vista, Philips razširja svojo ponudbo poslovnih ekranov LCD. Philipsova modela 200WS8 in 220WS8 neposredno odgovarjata na poslovno povpraševanje za zaslone, ki dopolnijo windows vista in ponudijo izboljšano produktivnost tako za poslovne uporabnike kot za strokovnjake IT. Oba modela imata velik zaslon za vse poslovne aktivnosti, ne glede na to, ali uporabniki uporabljajo najbolj zahtevne grafične in finančne aplikacije ali pa si želijo zgolj olajšati delo pri standardnih pisarniških in spletnih orodjih. Zaslona, ki sta oblikovana predvsem po potrebah profesionalnih uporabnikov, zagotavljata ločljivost slike 1680 x 1050 ter razširjeno področje pogleda pa tudi visoko raven ugodja ob gledanju.

Bolj zdrav trg programske opreme

Podjetje Gartner Dataquest napoveduje, da bo imel letos globalni trg programskih rešitev 3,5-odstotno rast. Njegova vrednost naj bi namreč narasla z lanskih 73,5 milijarde ameriških dolarjev na 76,1 milijarde dolarjev. V letu 2002 je trg programske opreme doživel 0,7-odstotni padec v primerjavi z letom 2001.

Mitsubishi nov član družine Symbian

Krog izdelovalcev mobilnikov z operacijskim sistemom symbian se je razširil z novim imenom: druščini se je pridružil še japonski Mitsubishi s svojo mobilno znamko trium. Prvi prototip mobilnika z novo osnovo (symbian 7.0) so že predstavili na Cebitu, kot se spodobi za sodobne naprave, pa ga odlikuje visokoločljivi barvni zaslon, digitalni fotoaparat in kamera.

Baan lajša težave uporabnikov

Z novo diagnostično osnovo support eye želi Baan uporabnikom ponuditi vrsto novih orodij, s katerimi naj bi dosegli optimalno izkoriščenost programske opreme. Support eye sodi v družino izdelkov ibaan, med drugim pa ponuja tudi neposredno spletno povezavo z Baanovimi strokovnjaki, ki skupaj z uporabnikom preverijo rezultate izkoriščenosti programske opreme v realnem okolju. Pri vzpostavljanju nove storitve je Baan sodeloval z organizacijo ESI (expert solutions internazional), ki je med vodilnimi ponudniki uporabnikom prijaznih osnov poslovnih pravil.

Intel tudi za ethernet

Intel, največji izdelovalec mikroprocesorjev, je prenovil izdelke za povezavo v omrežja ethernet. Glavna novost je velja hitrost prenosa podatkov in prehod na gigabitno tehnologijo za namizne računalnike oziroma na 10 gigabitno tehnologijo v podatkovnih centrih. Med izdelki omenimo gigabitni ethernetni krmilnik, ki vsebuje novo komunikacijsko arhitekturo CSA (communications streaming architecture), in 10 gigabitno ethernetno strežniško omrežno kartico za poslovna omrežja.

Similar Posts:

Author Image
admin