Avtomobilske preproge kot nepogrešljiv del dodatne opreme

Avtomobilske preproge kot nepogrešljiv del dodatne opreme

Avto preproge – takšne in drugačne – že od nekdaj veljajo za nepogrešljiv del dodatne opreme v vseh vozilih. S pomočjo takšne opreme lahko odlično poskrbimo za red in čistočo v avtu, obenem pa si omogočimo tudi večjo varnost in udobje med samo vožnjo. Še več: primerno izbrani avto tepihi nam lahko zagotovijo tudi daljšo življenjsko dobo avta in njegovo vrednost.

Tepihi oziroma preproge za avtomobile so lahko izdelani iz najrazličnejših materialov, na primer iz gume, poliestra, tekstila, umetne mase. Daleč najbolj priljubljeni so gumijasti tepihi za avto, saj v primerjavi z drugimi vrstami lahko ponudijo še precej več prednosti.

Mesto za nameščanje avto tepihov

V avtu je kar nekaj mest, kamor sodijo gumijasti tepihi oziroma preproge iz kakšnega drugega materiala. Takšen dodatek za avto praviloma lahko namestimo na sprednjem delu, zadnjem in celo v prtljažnem prostoru.

Gumijasti tepihi za avto
Gumijasti tepihi za avto so nezamenljiva dodatna oprema za ohranjanje čistoče v vašem vozilu

Omenili smo torej, da se preproge za vozila med seboj ključno razlikujejo tudi glede na material. Na voljo so tekstilne, gumijaste, tipske gumijaste preproge za prtljažnik in še druge preproge. Tudi takšne na primer, ki so izdelane celo iz aluminija.

Tekstilne avto preproge

Tepihi za avto iz tekstila se lahko izjemno natančno prilegajo lokaciji nameščanja. Uvrščamo jih med zelo kakovostno opremo za avto. So izjemno preproste za čiščenje oziroma vzdrževanje, ponujajo zanesljivost. Seveda so lahko narejene tudi po meri in še dodatno opremljene s posebnimi varnostnimi čepi.

Tekstilne avto preproge po meri vozila

Najpogosteje so tekstilni tepihi za avtomobile narejeni iz 100 % polipropilena. V tem primeru so zelo trpežne, mehke in ne prepuščajo tekočine. V večini primerov je za temeljito čiščenje potreben zgolj sesalnik.

Gumi preproge za avto

Za mnoge pa so gumijasti tepihi za avto daleč najboljša izbira. Tudi takšna dodatna oprema je lahko narejena po meri. Če ima vključene še visoke robove, pa sploh ponujajo prvovrstno talno zaščito za avto.

Sodobno zasnovane preproge za avto iz gume so opremljene s posebnimi pritrdilnimi čepki. Ti lahko na zelo učinkovit način poskrbijo, da se gumi tepihi ne morejo premikati prosto oziroma da se ne pomaknejo pod stopalko. Slednje bi bilo namreč lahko zelo nevarno med vožnjo. Sodobni materiali za izdelovanje preprog iz gum za avte pa so zelo prijazni do človeka pa tudi do okolja.

Similar Posts:

Author Image
admin