Avto zaščita proti soncu

Avto zaščita proti soncu

Sonce med vožnjo z avtom nam nagaja na različne načine. Voznik se pred njim najbolje lahko zaščiti s sončnimi očali, ki so pri vožnji v sončnih dneh skorajda nujna. Še posebej to velja za sončne zimske dni, ko se svetloba sonca odbija od snega in povzroči neprijetno bleščanje. Sopotniki v vozilu pa se pred soncem lahko zaščitijo tudi s posebnimi senčniki za avtomobilska stekla. Slednje se lahko namesti tako na zadnja stranska stekla avtomobila kot tudi na zadnje vetrobransko steklo.

Zatemnitev zadnjega stekla

Senčniki za zadnje vetrobransko steklo so marsikomu popolnoma neznana možnost, čeravno so za dobro zašito pred soncem bistvenega pomena. V kolikor se recimo odločite za zatemnitev zadnjih stekel avtomobila, bo zatemnitev vključevala tudi zadnje vetrobransko steklo. Skozenj namreč prodre veliko sončnih žarkov. Ti niso moteči le za gledanje, ampak tudi zato, ker avto zelo segrejejo. Učinkoviti senčniki so tako preprosto nujni tako na zadnjih stranskih steklih kot tudi na zadnjem vetrobranskem steklu.

Preberite si še naslednji članek: Motor avtomobila potrebuje hlajenje za pravilno delovanje

Kljub modernim senzorjem v novih vozilih, je dobro, če na vsake nekaj časa odpremo pokrov motorja. Tako lahko preverimo količino nujnih tekočin, kot so olje, čistilna tekočina za stekla, ter hladilna tekočina.

Senčniki, ki se popolnoma prilegajo

Na spletni strani Withcar.si, pa tudi withcar.hr in withcar.fr se lahko kupijo posebni senčniki, ki so precej drugačni od tistih, ki jih lahko kupite na vsaki bencinski črpalki. Narejeni so namreč po meri in oblikah okna določenega modela avtomobila, zaradi česar se senčniki popolnoma prilegajo. Takšni popolnoma prilegajoči senčniki ne spustijo niti enega sončnega žarka v avtomobil, zato je ta varen tako pred segrevanjem kot pred neprijetnem gledanjem v sončno svetlobo.

Tipski senčniki, narejeni po meri, najbolje zatemnijo celoten zadnji del avtomobila. V kompletu so namreč tako senčniki za zadnja okna kot tudi senčniki za zadnje steklo avta. Takšni senčniki tako dobro zatemnijo avtomobil, da ste v njem varni tudi pred radovednimi pogledi. Narejeni so iz kakovostnega materiala, ki ne prepušča sončnih žarkov, hkrati pa je zelo obstojen in trajen. Senčniki imajo tako zelo dolgo življenjsko dobo in brez težav ostanejo na steklu avtomobila tudi več let, pa se ne bodo prav nič obrabili.

Nakup je tako pametna naložba, saj vam bodo eni senčniki služili celotno življenjsko dobo avtomobila. Poleg tega jih lahko tudi kadarkoli enostavno odstranite. Namestitev in odstranjevanje je namreč popolnoma preprosto. Senčniki so namreč na steklo pritrjeni s posebnimi čepi, ki se preprosto pritrdijo ali odstranijo kadarkoli želite.

Preberite si še o tem, kako pravilno namestimo snežne verige za avto in od kdaj do kdaj so pri nas obvezne.

Avtomobilski pokrovi platišč. Na voljo so pokrovi, ki jih je izjemno enostavno pritrditi na platišče, zato lahko v tem primeru montažo opraviš sam. Preberi več …

Karoserija avtomobila. Podobno kot vaše telo ima tudi avtomobil v sebi okostje, ki mu omogoča, da sploh lahko stoji pokonci in na sebi nosi še kaj drugega. Preberi več …

Similar Posts:

Author Image
admin