Poceni avtodeli za redni servis avtomobila

Poceni avtodeli za redni servis avtomobila

Avtomobil je danes nuja, brez katere več ne gre, saj tako delo kot prosti čas od nas zahtevata mobilnost. Vsekakor pa je avto velik strošek. Najprej ga je treba kupiti, nato ga je potrebno vsako leto registrirati in zavarovati, poskrbeti za zimske in letne gume, vsak teden vanj natočiti gorivo, ga čistiti in tudi vzdrževati z rednim servisiranjem.

Če servisov ne opravljamo tako, kot nam svetuje servisna knjiga, lahko pride do izrab in okvar, ki nas nazadnje stanejo še veliko več kot redno vzdrževanje. Paže to ni poceni – še posebej, če se odločamo za servisiranje na pooblaščenih servisih, kjer v avto vgrajujejo drage originalne dele. Veliko boljša rešitev je torej, da se v trgovini kupijo poceni avtodeli, ki so »generični«, torej ne nosijo znamke najbolj znanih proizvajalcev ali celo znamke avtomobilskega proizvajalca.

Kdaj vam poceni avtodeli prinesejo največji prihranek?

Neoriginalni deli za avtomobile se pogosto uporabljajo pri popravilih po prometnih nezgodah, ko je treba nadomestiti posamezne dele karoserije, žaromete in podobno, prav tako pa pridejo prav za vsak servis. Gotovo veste, da lahko že motorno olje preko spleta sami kupite po precej bolj ugodni ceni, kot je ta v priznani avtohiši – in enako velja tudi za dele, ki jih morate ob servisu zamenjati.

Poceni avtodeli vam že ob tako imenovanem malem servisu, ko se zamenjajo predvsem olje in filtri, pomagajo do precej manjšega stroška, še bolj pa se to pozna pri velikem servisu, ko je treba zamenjati tudi jermen, črpalko itd.

Kje in kako kupiti neoriginalne dele?

Neoriginalni deli, torej deli manj znanih proizvajalcev, so vam na voljo za skoraj vsak del avtomobila, res pa je, da ne za čisto vsakega – in včasih velja razmisliti o originalu tudi zato, ker je blagovna znamka vidna že na prvi pogled (na primer takrat, ko sta znamka in model avtomobila vidno zapisana v prednjem žarometu). Kadar gre za dele, ki se menjajo pri servisih, pa so poceni avtodeli drugih proizvajalcev povsem v redu. Znamka filtra namreč ni niti malo pomembna, kaj ne?

In kje kupiti te dele? Najbolje je, da se obrnete na enega od spletnih prodajalcev, na primer Silux (www.silux.si). Pobrskajte po njihovi strani in izberite dele glede na znamko, model in letnik avtomobila, če imate težave, pa jih enostavno pokličite. Brez težav vam bodo povedali, kaj natančno potrebujete za servis, zato sploh ni nujno, da se sami na avtomobile vsaj malo spoznate.

V naslednjem prispevku si preberite, kako vam lahko koristi motoristična jakna in na kaj paziti ob nakupu.

V naslednjem prispevku si preberite še, kakšne so danes možnosti, če se odločite, da bodo vaš naslednji nakup okrasni pokrovi za avtomobilska kolesa.

Similar Posts:

Author Image
admin