Lažja vožnja motorja s pomočjo navigacije

Lažja vožnja motorja s pomočjo navigacije

Vozniki motorjev imajo dandanes na voljo veliko različnih naprav, ki jim lahko močno olajšajo vožnjo. Ena izmed teh pa je GPS navigacija za motoriste. Veliko voznikov misli, da je navaden pametni telefon v vsakem primeru dobra rešitev za iskanje poti v neznanem okolju. To je sicer v večini primerov res, vendar temu ni vedno tako. Namenska GPS naprava za motor je veliko bolj vzdržljiva in zanesljiva od pametnega telefona. Tako nikoli ne bomo ostali brez vodnika, ko se bomo znašli na neznanih cestah. Dobro pa je, če se zavedamo vseh prednosti, ki jih dobimo, če svoj motor opremimo z navigacijskim sistemom.

Namenska GPS naprava za motor
Namenska GPS naprava za motor je veliko bolj vzdržljiva in zanesljiva od pametnega telefona.

Hitreje najdimo pot iz neznanih krajev

Vsakemu vozniku motorja se je že kdaj zgodilo, da se je nepričakovano znašel na neznanih cestah. Še huje pa je, če se v novem okolju najbolje ne znajdemo. GPS navigacija za motoriste pa nam nemudoma sporoči točen položaj, kjer se nahajamo. Tako lahko hitro najdemo najbližjo avtocesto, bencinsko črpalko, mehanika ipd. To je zelo pomembno, če ostanemo v neznanem okolju, saj bi drugače po nepotrebnem izgubili veliko časa z iskanjem prave poti do cilja.

Sama navigacija je povezana z električnim sistemom motorja. Tako nam nikoli ne bo zmanjkalo baterije, kot nam jo lahko v telefonu. Naprava pa ima tudi vgrajen akumulator, tako da lahko nekaj časa deluje povsem sama.

Dodatne tehnologije, ki olajšajo uporabo navigacije

Moderne motoristične GPS navigacije imajo vgrajene veliko dodatne tehnologije. To nam omogoča, da se povežemo z internetom, drugimi pametnimi napravami, posodabljamo naložene zemljevide ipd. Najbolj omembe vredne tehnologije pa so:

Wi-Fi povezljivost in dostop do interneta

Moderne naprave GPS so majhni računalniki. Uporabljajo operacijski sistem na katerem so naložene različne aplikacije. GPS, ki ima tehnologijo Wi-Fi, pa nam omogoča dostop do spleta, kot tudi posodobitve zemljevidov v realnem času. Tako bo sama naprava prikazala dejansko stanje na cesti, ki vključuje zastoje, prometne nesreče in druge ovire. 

Bluetooth povezljivost za avdio sisteme

Vgrajena Bluetooth tehnologija omogoča, da svojo GPS napravo povežemo z drugimi pametnimi napravami. V večini primerov pa se uporablja za povezljivost z avdio slušalkami ali drugimi avdio napravami. To pa nam omogoča, da lahko preko slušalke med vožnjo poslušamo navodila navigacije. Tako bomo lahko bolj varno in osredotočeno vozili motor, saj ne bomo potrebovali gledati na zaslon same naprave.

Točke zanimanja so predstavljene na zemljevidu

Pri vožnji kateregakoli vozila je zelo pomembno, da se zavedamo pomembnih lokacij v kraju, kamor se odpravljamo. S tem je mišljeno to, da lahko hitro najdemo bencinske črpalke, parkirišča, vulkanizerje ipd. GPS navigacija za motoriste ima vse zanimivosti že izpisane na samem zemljevidu. Tako bomo v neznanem kraju brez težav poiskali pomoč, če jo bomo potrebovali. Obenem pa so tudi izpostavljena počivališča, restavracije, črpalke za bencin s posodobljenimi cenami goriva ipd. Samo vožnjo pa tudi olajša vgrajen merilnik hitrosti, ki nas opozori, če smo prekoračili hitrostne omejitve ceste na kateri se nahajamo.

Odlično ponudbo GPS naprav za motoriste in voznike avtomobilov je možno najti na www.wayteq.si. Na omenjeni strani pa je tudi na voljo veliko dodatkov za navigacijske naprave vseh vrst.

Similar Posts:

Author Image
admin