Domena HR za spletno stran

Domena HR za spletno stran

Dandanes je spletna stran pomemben poslovni del vsakega podjetja. Stranke hitro poiščejo ponudbo, zgodovino in druge podrobnosti trgovca ali ponudnika storitev preden se odločijo za nakup. Izdelava same strani je enako pomembna kot izbira končnice. Dandanes je domena HR za spletno stran vedno bolj popularna. To pa zato, ker je hrvaški trg izredno poln potenciala za poslovno rast domačih in tujih podjetij. Omenjena končnica pa je prepoznavna in ji zaupajo mnogi ljudje, kar je vedno zaželeno pri širjenju poslovanja ter pridobivanju novih strank.

Poznana končnica z dolgoletno tradicijo

Optimizacija spletnih strani je veliko lažja, če uporabljamo poznano končnico. Omogoča nam, da svetovni spletni brskalniki hitreje prepoznajo našo domeno HR za spletno stran, kar je velika prednost pred konkurenco. Poznamo veliko različnih končnic, ki so še nove in zato je težje opraviti optimizacijo strani na spletu. Ker pa je končnica HR namenjena uporabi v hrvaški regiji in je v obstoju že več kot 30 let, ji zaupajo praktično vsi večji ponudniki storitev brskanja po spletu.

V zadnjem času je spletna domena .HR postala izjemno priljubljena izbira.

Raziskave so tudi pokazale, da stranke pogosto bolj zaupajo lokalnim domana, kot tujim. Razlog za to je mnenje, da so domača podjetja bolj verodostojna in poštena. Obenem pa je veliko lažje komunicirati s trgovcem, ki pozna domači jezik svojih strank in ima tudi samo stran prirejeno v določenem jezik

Različne izvedbe končnic za registracijo spletne strani

Vsaka končnica za spletno stran ni enaka drugi. Poznamo svetovne izvedbe, kot so .com, .net in podobno. Zelo zaželene pa so lokalne končnice, ki so vezane na uporabo v določeni državi. Dandanes je na voljo domena HR za spletno stran, ki je namenjena uporabi na Hrvaškem. Omenjene končnice lahko zakupijo domačini kot tudi tujci. Poznamo pa tudi .com.hr izvedbo, ki jo lahko tudi zakupimo. Načeloma se uporablja za podjetja, ki imajo že opravljeno registracijo na .com domeni, vendar se želijo razširiti še na hrvaški trg. Na ta način je mogoče obdržati strukturo imenovanja spletne strani za podjetje, obenem pa tudi obdržati lokalno domeno za hrvaški trg na katerega vstopamo.

Kaj potrebujemo za registracijo domene na hrvaškem?

Registracijo lokalnih končnic na hrvaškem ureja CARNET. To je kratica za vrhovni registrar za domene HR za spletne strani, ki določa vse pogoje registracije. Omenjeno končnico lahko zakupijo vse fizične osebe in pravne osebe, ki si lastijo sedež v območju Evropske Unije. Podjetja in fizične osebe potrebujejo davčno številko, saj je to pogoj za registracijo. Vedno pa je mogoče zaupati registracijo ponudniku spletnega gostovanja, saj nam lahko uredi vse dokumente in dostop do določene domene HR za spletno stran, kot tudi strežnike.  Priporočeno je, da se opravi registracija imena za spletno stran kot tudi gostovanje na enem mestu oziroma pri enem ponudniku. Tako je veliko lažje reševanje tehničnih težav, kar je velika prednost.

Similar Posts:

Author Image
admin