Cena jezikovnih tečajev

Znanje tujih jezikov je vsekakor dobrodošla prednost za tiste, ki pogosto obiskujejo tujino ali pa imajo opravka s tujimi obiskovalci, koristno pa je tudi za vse tiste, ki se želijo le spoznati z drugimi jeziki. Tistim, ki so željni učenja, so namenjeni jezikovni tečaji v Ljubljani, ki se organizirajo za praktično vsak jezik in vse nivoje predznanja. Seveda pa takšni tečaji večinoma niso brezplačni. Koliko bo treba odšteti, je odvisno od različnih dejavnikov, ki oblikujejo končno ceno.

Največji vpliv na ceno jezikovnega tečaja ima trajanje. Ena ura poučevanja po seveda bistveno cenejša od desetih. Tečaji so običajno časovno organizirani tako, da omogočajo celovito učenje in sprotno utrjevanje, kar pomeni, da trajajo vsaj nekaj deset ur. Običajno okoli 50, 60 ali še več, če gre za celoletne tečaje, krajši pa 20 ali 30 ur. Daljši tečaji seveda zahtevajo višjo finančno investicijo, čeprav samo število ur v takšnih primerih še ni odločilni dejavnik – tečaj s 60 urami je lahko na primer tudi cenejši od tistega s 50 urami. Cene kakovostnih celoletnih tečajev se gibljejo okoli 500 €.

Zelo pomembna je tudi velikost skupine, če gre za skupinski tečaj. Večja kot je skupina, manjši je strošek, ki bremeni posameznega udeleženca. Organizatorji tečajev sicer težijo k temu, da so skupine majhne, kar omogoča boljše učenje, a še vedno so lahko opazne razlike med ceno tečaja z desetimi udeleženci ali le s štirimi. Posebej pa je treba v tem oziru omeniti še individualne tečaje, ki so še dražji.

Cena jezikovnega tečaja je nadalje odvisna še od drugih faktorjev – zahtevnosti, usposobljenosti pedagoga, lokacije in terminov …

Similar Posts:

Author Image
admin