Slabši vid ni ovira

Slabši vid ni ovira

Veliko ljudi dandanes ne vidi odlično. Vid se nam poslabša zaradi vrste razlogov. Med drugim stresnega načina življenja, slabše prehrane, nezadostnega gibanja v naravi, nekaterih kroničnih bolezni in še bi lahko naštevali. Nekateri se s slabši vidom že rodijo, drugim se ta poslabša tekom življenja. Pojav slabega vida je tako pogost, da so za izboljšave tega že vrsto let na voljo različni pripomočki. Stroške za uporabo teh pripomočkov delno krijejo tudi zdravstvene zavarovalnice.

Korekcijska očala so pogost pripomoček

Za ljudi, ki slabše vidijo na blizu ali daleč, so najbolj pogosta rešitev korekcijska očala. Ta so enostavno dostopna, v odvisnosti od modela pa se tudi cene začnejo že precej nizko. Tako so dostopna praktično vsem. V povprečju velja, da približno vsak sedmi človek nosi očala z dioptrijo. Ta podatek velja za državo Slovenijo. Z leta v leto se število oseb, ki potrebujejo očala, postopoma viša. To je po eni strani skladno s postopnim podaljševanjem življenjske dobe, po drugi strani pa z nezdravim načinom življenja, kar je vse večji javnozdravstveni problem.

Pestra izbira in kvalitetna očala

Včasih so ljudje s težavo prišli do pravega pripomočka za izboljšanje vida. Le teh ni bilo na razpolago tako kot danes. To večkrat pozabljamo, ko si izmed množične ponudbe stežka izberemo pravi model očal ali primeren tip leč. Dioptrijska očala so dobavljiva v različnih izvedbah, barve in vzorci so pestri, prav tako kot izgled so različne cene. Kvaliteta se morda nekoliko razlikuje od modela do modela ter tipa stekel. A vsem je skupno, da so po kvaliteti zelo primerljiva in veliko bolje izdelana kot nekoč.

Optika Moj optik

V našem glavnem mestu se nahaja optika, ki vam ponuja strokoven pristop ter hitre, ugodne rešitve za izboljšanje vida. Ponujajo vam brezplačen pregled vida in pestro ponudbo korekcijskih očal, leč, v najrazličnejših izvedbah. Gre za optiko Moj optik, ki jo lahko obiščete tudi preko spleta na njihovi spletni strani mojoptik.si. V primeru, da imate dioptrijo, se naročite na brezplačen pregled kar preko spletne strani. Po pregledu vam glede izbire pripomočkov strokovno svetujejo. Okvirje in stekla za korekcijska očala oziroma leče vam pomagajo izbrati individualno, glede na vaše želje in potrebe. S takšnim pristopom slabši vid več ni ovira.

Similar Posts:

Author Image
admin